Zakelijke stroom

Zakelijke stroom, de power van uw bedrijf

Betaalt u als bedrijf de juiste prijs voor uw zakelijke stroom? Deze vraag stelt u zich waarschijnlijk als bedrijfsleider wanneer u uw financiële cijfers en vooral de gemaakte kosten bekijkt en analyseert. Er zijn immers heel wat leveranciers op de markt die zakelijke stroom aanbieden met elk hun verschillende prijsformules en contractlooptijden. Ziet u door de bomen het bos?

Waar op letten bij zakelijke stroom?

Wat zijn nu de parameters die de prijs van uw stroom beïnvloeden? We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Heeft u een vaste of variabele energieprijs?
Een vaste energieprijs wijzigt niet tijdens de looptijd van uw contract. Hij ligt vast. Variabele prijzen variëren volgens de markt en de marktomstandigheden. Dat kunnen bijvoorbeeld de fluctuaties van de prijs van olie of aardgas op de wereldmarkt zijn. Dat betekent dat uw zakelijke stroom goedkoper, maar ook duurder kan worden tijdens de looptijd van uw contract. Een variabele prijs kan twee keer per jaar worden aangepast, dat is per 1 januari en per 1 juli. Met een flexibel contract is het steeds mogelijk om over te stappen naar een contract met een vaste stroomprijs.

Verkiest u groene of grijze stroom?
Als u duurzaam wilt ondernemen en groene stroom belangrijk vindt, dan kunt u hiermee rekening houden wanneer u een zakelijke energieleverancier kiest. E.ON investeert volop in duurzame energie. Groene stroom wordt opgewekt via de duurzame energietechnologieën van de toekomst. Voorbeelden hiervan zijn biomassa, waterkrachtcentrales en zonne- en windenergie. Grijze stroom is energie die afkomstig is van fossiele of niet hernieuwbare brandstoffen zoals kernenergie, kolen, aardgas en olie. Groene alternatieven worden veelal ondersteund en gesubsidieerd door de overheid omwille van het grote belang van een duurzame toekomst.

Wat is het afnamepatroon van uw bedrijf?
Heeft u een groot bedrijf met een stabiel afnamepatroon? Of bent u een MKB’er of ZZP’er? Feit is dat afnamepatronen en -volumes van bedrijven erg kunnen verschillen.

Wat is uw gewenste looptijd?
Contracten die over meerdere jaren lopen, zijn meestal aantrekkelijker voor de stroomleverancier. U bent dan ‘vaste klant’. Maar ook flexibele contracten kunnen onder bepaalde voorwaarden uiterst interessant zijn voor uw bedrijf.

Betaalbare, betrouwbare en duurzame stroom

E.ON kan u overtuigen met zijn goedkope stroom, ook zakelijk. Dat scheelt een behoorlijke slok op de borrel in uw kostenstructuur. Wij bieden u zelfs de goedkoopste stroom die zakelijk mogelijk is door scherpe zakelijke energietarieven aan te bieden op uw maat. ZZP’ers en MKB’ers kiezen uit drie pakketten: een formule die steeds opzegbaar is of een pakket met een looptijd van 1 of 3 jaar, telkens met een duidelijk productaanbod. Met uw bedrijfsgegevens en energieverbruik bij de hand vraagt u online een offerte aan. Bent u verantwoordelijk voor de energie in een grootzakelijk bedrijf? Dan heeft u de keuze uit energiepakketen met een looptijd van 1 tot 5 jaar of kunt u kiezen voor een variabele energieprijs, gebaseerd op de daghandel van de APX en ENDEX. Een variabel contract kunt u op elk moment omzetten naar één met een vaste stroomprijs.

E.ON vindt het belangrijk dat uw stroom naast betaalbaar en betrouwbaar, ook duurzaam is. Vandaag de dag kan de totale hoeveelheid zakelijke stroom nog niet duurzaam opgewekt worden. We zetten als bedrijf daarom in op een mix van energieopwekkingsmethoden en we investeren tegelijkertijd fors in duurzame energietechnologieën zoals zon, wind, waterkracht en biomassa.

Minder zakelijk stroom verbruiken, het loont

Minder stroom verbruiken levert u én het milieu nog het grootste voordeel op. Klanten zakelijk hun stroom helpen te verminderen, is een van de speerpunten van E.ON. U kunt slim investeren en bijvoorbeeld zonnepanelen aanleggen of kiezen voor led verlichting op kantoor. Zij geven u recht op fiscale voordelen. Laat u als grootzakelijk bedrijf een grote zonnepaneelinstallatie installeren, dan kunt u genieten van een exploitatiesubsidie.

Wist u trouwens dat verlichting een van de grootste energieverbruikers en dus ook energieverspillers is in kantoorgebouwen? In heel wat bedrijven hangt nog verouderde verlichting zoals tl-verlichting, halogeenverlichting of gloeilampen. Door energiezuiniger en slimmer te verlichten valt er veel te besparen op uw stroomverbruik en haalt u de kost van uw zakelijke stroom sterk naar beneden. De experts van E.ON denken ook graag met u mee over uw energieoplossingen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek.

Adviesgesprek aanvragen

Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur