Groene energie

Groene energie is dichtbij

Groene energie is energie uit duurzame bronnen die schoon en altijd voorradig zijn. Deze vorm van energieopwekking draagt bij aan het behoud het milieu, omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van fossiele brandstoffen zoals olie of steenkool. Zonlicht is bijvoorbeeld gratis en de wind waait ook altijd. Deze natuurlijke bronnen gebruikt men dus om groene stroom te genereren via zonnepanelen en windmolens. Maar groene energie omvat nog meer. Ook waterkracht, waterenergie, is groen evenals energie in de vorm van biomassa. Deze bio energie is onuitputtelijk en altijd beschikbaar. Andere bijkomende voordelen van groene energie zijn bovendien:

  • Zelfvoorziening
  • Arbeidsverschaffing
  • Een schonere en betere omgang met het milieu

Groene stroom voor iedereen binnen handbereik

Wilt u ook groene energie? Er zijn in Nederland meerdere groene stroom aanbieders, maar in de praktijk is er vaak nog sprake van een gemengd aanbod van fossiele brandstoffen en groene energie. Wie 100 procent voor duurzaam en groen wil gaan, doet er goed aan om voor E.ON te kiezen. E.ON levert namelijk uitsluitend groene stroom aan haar klanten en is een ware groene energie maatschappij. Zo weet u altijd zeker waar uw stroom vandaan komt!

De Nederlands overheid helpt ook mee

Onze overheid investeert met subsidies in groene energieprojecten, innovatie en onderzoek. Ook particuliere huishoudens komen in aanmerking voor subsidies en btw-teruggave, bijvoorbeeld voor het installeren van zonnepanelen. Zo wordt gestimuleerd dat men verantwoord met energie omgaat en de stap neemt te veranderen naar een duurzaam en schoon gebruik van energie. Energie die de klimaatverandering tegengaat en de uitstoot van CO2 terugdringt, is bovendien bijzonder belangrijk omdat de aarde anders veel te snel opwarmt. Zo geniet men van groene, goedkopere stroom en wordt er geïnvesteerd in een duurzame toekomst.

Hoe ziet de toekomst er straks uit?

Nederland wil in eigen land groene energie produceren. Niet alleen landelijk via projecten op zee, maar ook decentraal in provincies en steden. Er komt daardoor een steeds grotere nadruk op het individuele huishouden, omdat men ook zelf energie kan opwekken. Ook u kunt bijvoorbeeld zelf groene stroom produceren door zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Vandaag de dag laten velen bovendien hun auto's op stroom, waterstof of biobrandstof rijden. Er wordt daarnaast continu onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden om te profiteren van energie van eigen bodem. Dat zal in de toekomst absoluut zijn vruchten afwerpen.

Kies voor groene stroom, kies voor E.ON

De keuze voor groene stroom is een bewuste keuze. De meeste Nederlanders hebben dit inmiddels begrepen en kiezen voor duurzame energie. De levering van schone energie blijft vooralsnog achter op de vraag ernaar, maar daar wordt gelukkig hard aan gewerkt. Bovendien halen energieleveranciers hun groene energie op dit moment nog maar voor een klein deel uit ons eigen land en voor een groter deel uit het buitenland. Groene energie produceren kost veel geld en vraagt om investeringen in nieuwe projecten zoals windparken en zonnepanelen thuis.

E.ON is dé perfecte energieleverancier voor wie kiest voor groene energie en gebruik wil maken van zonlicht en windkracht voor het opwekken van stroom. E.ON garandeert 100 procent groene stroom en verkoopt bovendien zonnepanelen aan haar klanten, waarmee deze zelf energie kunnen terugleveren. Kies ook voor groene stroom en word klant van E.ON, om zo te investeren in een schonere toekomst. Doe ook mee en bestel vandaag nog groene stroom van E.ON!

Bereken uw prijs

Andere Energie