Elektriciteit afsluiten

Elektriciteit afsluiten

Bij een verhuizing, scheiding, emigratie of overlijden verandert er iets in uw leven. Maar er verandert ook iets aan uw energiecontract. Wat gebeurt er namelijk met de geleverde stroom als u verhuist naar een nieuwe woning, of als u gaat samenwonen? Of wanneer u naar het buitenland trekt? En in het geval van een overlijden, wat doet u dan als nabestaande? Wij nemen u even mee door deze specifieke situaties, de dingen des levens, wanneer gas en elektra afsluiten of aansluiten noodzakelijk is.

U gaat verhuizen
Wanneer u een energiecontract afsluit, staat dit op uw naam. Dat contract is niet gebonden aan een adres. Dus wanneer u gaat verhuizen, hoeft u uw contract bij uw huidige energieleverancier niet noodzakelijk op te zeggen. Uw contract kan in principe gewoon ‘meeverhuizen’ zodat enerzijds elektriciteit afsluiten en anderzijds gas, water en licht aanvragen bij een andere leverancier niet noodzakelijk is. U moet uw nieuwe adres dan wel tijdig doorgeven aan uw huidige energiemaatschappij.

Een verhuizing is echter het ideale moment om na te denken over uw energiecontract, zeker wanneer de contractduur bijna afgelopen is. Een vergelijking maken en gas en licht aanvragen bij de voordeligste leverancier kost weinig moeite. E.ON kreeg een score van 10/10 van zijn klanten voor zijn verhuisservice. Bekijk ons aanbod van deals met een scherp tarief en zonder verrassingen. Als u gelijktijdig met uw verhuis naar E.ON wilt overstappen, dan moet u wel bij uw huidige energiebedrijf uw contract opzeggen. Hou daarbij rekening met een eventuele opzegtermijn.

U gaat samenwonen
Wanneer u voor de eerste keer gaat samenwonen, moet u nog bepalen welke energiemaatschappij u van stroom mag voorzien en welk contract het meest voordelig is voor uw situatie. Daarvoor kunt u het beste eerst een vergelijking maken en daarna op basis van de beste deal elektriciteit afsluiten bij een energieleverancier. Bij E.ON vindt u op maat gemaakte contracten voor groene energie en kunt u eenvoudig via de website stroom afsluiten.

Wanneer uw partner echter zijn of haar eigen woning opzegt en bij u intrekt, moet hij of zij het energiecontract opzeggen. Kijk daarbij goed na hoelang dit contract nog loopt en wat de opzegtermijn is. Indien u vroegtijdig een energiecontract verbreekt, bent u deze energiemaatschappij vaak een opzegvergoeding schuldig. Bij E.ON kunt u uw schadevergoeding eventueel declareren met een maximum bedrag van 350 euro. Uiterlijk drie weken nadat alle gegevens werden ontvangen, wordt het bedrag naar u overgeschreven.

U gaat scheiden
Een energiecontract is persoonsgebonden. Wanneer u gaat scheiden, is opzeggen in principe niet noodzakelijk. Maar er moet wel het een en ander geregeld worden. Verhuizen jullie beiden, dan is gas en licht afsluiten nodig. Blijft een van de partners de woning betrekken, dan moet de andere partner gas en elektra aanvragen op een nieuw adres.

U verhuist naar een ander land
Trekt u naar het buitenland voor een langere periode en zegt u uw energiecontract op, dan is gas en licht afsluiten in uw woning een noodzaak. Indien u uw energiecontract vroeger opzegt dan in uw contract is overeengekomen, moet u in de meeste gevallen een opzegvergoeding betalen. Hier vindt u meer informatie.

U moet een overlijden afhandelen
U moet helaas het overlijden van een dierbare afhandelen. Elektriciteit afsluiten is een van de zaken die daarbij horen. U dient het contract met het energiebedrijf schriftelijk op te zeggen. Was de overledene klant bij E.ON? Dan vindt u hier de nodige informatie. In heel wat gevallen is een contractovername mogelijk. Ook wanneer een dierbare naar een verzorghuis verhuist. Want wij van E.ON vinden het belangrijk dat alles goed geregeld is voor onze klanten.

Bij E.ON is uw energie goed geregeld

Al deze ‘dingen des levens’ gebeuren. Ze zorgen er onder andere voor dat elektriciteit afsluiten of dat (dringend) gas, water en licht aanvragen een noodzaak is. In het geval dat u zich in een van deze situaties bevindt, kunt u ons bellen of mailen als u daarover vragen heeft.

Als u van energieleverancier wijzigt, dan hoeft u bovendien elektriciteit afsluiten niet zelf te doen. Uw nieuwe energiemaatschappij neemt deze taak ter harte. Gas, water en licht aanvragen is de eerste stap, het nieuwe contract ondertekenen is de tweede stap. Daarna heeft u nog een bedenktijd van 14 dagen. Zodra de nieuwe leverancier uw meterstanden heeft ontvangen, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Ondanks de overstap komt u nooit zonder energie te zitten.

Bereken uw prijs

Andere Energie