Energie bedrijven

De energiebedrijven van Nederland

De energiebedrijven van Nederland voorzien landelijk in elektriciteit en gas. Sinds 2004 is de energiemarkt vrijgegeven en zijn de energiebedrijven niet meer regiogebonden. Netwerkbeheer en levering van energie gebeurde vroeger vaak vanuit eenzelfde organisatie. Dat is nu wel anders. Wij leggen uit hoe het zit.

Tegenwoordig zijn de energie bedrijven in Nederland bovendien particuliere bedrijven. Het is daardoor voor de klant mogelijk bedrijven te vergelijken en uit te zoeken wat voor soort energie het bedrijf levert (denk aan groene stroom) en tegen welke prijs. Overstappen naar een ander energiebedrijf is bovendien nu mogelijk en makkelijk. Dit geeft u de gelegenheid om te kiezen voor een energiebedrijf dat groene stroom levert en zo helpt u mee het milieu te sparen. Redenen om daarbij voor E.ON te kiezen zijn onder andere:

  • 100% groene stroom
  • Een flexibel contract
  • Aantrekkelijke prijzen
  • E.ON helpt u te besparen op uw rekening

Kies uw pakket

Energie bedrijven Nederland: uw netwerkbeheerder

U heeft als afnemer van energie wel te maken met een vaste netwerkbeheerder in uw vestigingsplaats. U kunt dus stroom afnemen bij een door u zelf gekozen energiebedrijf, maar er is per regio altijd maar een netwerkbeheerder actief. U mag zelfs stroom bij één bepaald bedrijf afnemen en gas bij een ander energiebedrijf. De netwerkbeheerder faciliteert de leidingen en kabels voor de energie bedrijven, maar de gebruikers van energie betalen het transport van hun energie via hun energierekening.

Sinds 2013 staan de transportkosten en de levering van energie daardoor samen op één factuur. Deze factuur ontvangt u van uw energieleverancier. Dat is voor iedereen wel zo gemakkelijk. Belangrijk is dat u bij storingen of problemen met de energielevering uw netwerkbeheerder op de hoogte brengt. Ook E.ON kan u hierbij helpen.

Uw factuurbedrag bestaat uit meerdere onderdelen en over de totaalprijs wordt btw berekend. De vaste prijsonderdelen zijn bedragen die de overheid heeft vastgesteld. Welke prijzen zijn dan variabel?

  • Vastrecht
  • Elektriciteit per kWh
  • Gas per m3

Energiebedrijven in Nederland concurreren

Een vrije markt betekent concurrentie tussen bedrijven. Regelmatig houdt men energieveilingen en komt er een nieuwe energiebedrijven top 10 tevoorschijn. Hieruit kunt u het energie bedrijf met de voordeligste prijs voor stroom of gas kiezen. Een aanbod op maat is de moeite van het uitzoeken waard. Het kan tenslotte behoorlijk in de portemonnee schelen. Stap dus over, want te lang blijven zitten bij uw oude energiemaatschappij kost u geld. U komt dan namelijk vaak in een variabel tarief en dat is over het algemeen duurder.

Om u dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt E.ON een overstapservice aan. Nadat u bij ons een nieuw energiecontract heeft aangevraagd, zorgen wij dat uw oude contract met het andere energie bedrijf wordt opgezegd. Daarna hoeft u enkel nog de meterstanden door te geven. Lekker makkelijk en snel!

Bespaar op stroom bij energiebedrijf E.ON

Het is aan te bevelen om bewust te kiezen voor een groene en voordelige stroomleverancier. Er zijn diverse aanbiedingen bij energiebedrijven beschikbaar want waarom zou u teveel betalen bij de dure energie bedrijven in Nederland? E.ON bijvoorbeeld is een volledig groen energie bedrijf en helpt u kosten te besparen. Op onze website treft u veel tips om uw woning te isoleren en op energie te besparen. Overstappen naar het groene energie bedrijf E.ON is bovendien gratis. Wilt u een betere prijs voor energie en inzicht in uw energieverbruik? Regel uw overstap nu gelijk via eon.nl.

Bereken uw prijs