Energie berekenen

Energie berekenen loont!

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het zaak om uw energierekening te berekenen. Energie is tegenwoordig duur. De fossiele brandstoffen raken uitgeput en groene stroom vraagt om technische investeringen. Daarom is het belangrijk uw gas, water en licht kosten te berekenen. Wanneer u proactief met uw energieverbruik omgaat, valt uw rekening lager uit dan u verwacht en hoeft u geen extra geld te betalen. Als honderd procent groene energieaanbieder helpen wij van E.ON u graag een hoge eindnota te voorkomen door samen met u te berekenen hoe u verantwoord kunt besparen en toch zo comfortabel mogelijk kunt leven. Wie anticipeert op energieverbruik en het overzicht persoonlijk bijhoudt, heeft meer grip op de uitgaven en kosten. U kunt dan op tijd uw energieverbruik berekenen en bijsturen en voorkomen dat de energienota hoog uitvalt. Uw maandelijkse termijnbedrag kunt u aanpassen naar het daadwerkelijke verbruik of iets naar omhoog laten bijstellen, zodat u zeker weet dat u aan het einde van het jaar geld terugkrijgt. De kosten van energie berekenen loont!

Kosten energie berekenen, hoe doet u dat?

Uw energierekening berekenen levert u geld op, want een energiecontract op maat bespaart meer dan u denkt. U kunt de energieprijs berekenen aan de hand van de volgende gegevens:

  • aantal personen in uw gezin
  • energielabel, aard en aantal apparaten op gas en/of elektriciteit
  • postcode en regio van uw woonplaats
  • isolatie van uw pand
  • manier van energiegebruik bij stoken en koken
  • verrekening van eventuele eigen energieopbrengst via zonnepanelen of andere middelen

Zo krijgt u een overzicht van het energieverbruik in uw huishouden op basis van kWh stroom en kuub gas, en kunt u het toekomstige verbruik en de kosten van energie berekenen. Wanneer u het gemiddelde energieverbruik van uw huishouden weet, kunt u uw stroomkosten berekenen. Wist u dat u subsidie krijgt op bepaalde energiebesparende maatregelen? Informeer hiervoor naar de voorwaarden. Vergelijk uw berekening met uw laatste jaarnota en schat uw actuele en toekomstige verbruik in. Wanneer u het juiste bedrag kWh stroom en m3 gasverbruik berekent en daarbij ook rekening houdt met een enkele of een dubbele meter, dan krijgt u een volledig persoonlijk verbruiksplaatje. Aan de hand van dit overzicht kiest u bij E.ON voor een voordeliger energiecontract. Met andere woorden, door energiekosten te berekenen spaart u gegarandeerd geld uit. Wanneer u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met onze online klantenservice.

Energieprijs berekenen en contract bepalen

Om energieprijzen te berekenen voor gas en elektriciteit heeft u de standaardtarieven nodig die bij de energiedeals horen van E.ON. U kiest voor het voordelige contract dat het beste bij uw situatie van energieverbruik past. Dit kan een flexibel contract zijn waarbinnen de prijzen voor energie fluctueren tijdens de loopperiode. Wanneer de prijzen omlaag gaan, profiteert u daar direct van. Maar gaan ze omhoog, dan betaalt u natuurlijk extra. Het is moeilijk te voorspellen of de tarieven omhoog of omlaag zullen gaan. In zo'n flexibel contract kunt u geen exacte prijs van energie berekenen.

Veel mensen geven de voorkeur aan een vast contract, want dit geeft meer duidelijkheid en zekerheid in de energiekosten. Zij geven er de voorkeur aan om een vaste prijs van elektriciteit te berekenen en aan te houden voor een vastgestelde periode. Bij E.ON kunt u kiezen voor een eenjarig of meerjarig contract. Deze zijn scherp geprijsd en afgestemd op een gemiddeld verbruik van gas per jaar.

Hebt u een interessante deal ontdekt, maar loopt uw huidige contract nog niet onmiddellijk af? Dan kunt u toch probleemloos overstappen. Want terwijl de stroom gewoon door blijft lopen, regelen wij de opzegging bij uw huidige energieleverancier. Wilt u hulp bij de energierekening berekenen of checken of uw berekening klopt? Neem dan contact op met de klantenservice van E.ON. Wilt u energie afsluiten bij E.ON? Bekijk dan nu onze energiecontracten!

Bereken uw prijs