Energieverbruik berekenen

Energieverbruik berekenen samen met E.ON

Uw kosten voor energieverbruik berekenen is een voorwaarde om inzicht te krijgen in de aard van uw verbruik van gas en elektriciteit. E.ON vertelt u daar graag meer over en helpt u graag een duidelijk inzicht te krijgen. Gebruikt u bijvoorbeeld meer stroom of meer gas? Hoe wilt u met energie omgaan in uw woning of bedrijfspand? Wilt u besparen of heeft u net nieuwe huishoudelijke apparatuur aangeschaft en wilt u weten hoeveel deze gemiddeld aan energie verbruiken? Wij helpen u graag met het berekenen van uw energieverbruik. Neem daarvoor contact met ons op.

Gemiddeld energieverbruik, hoe berekent u dat het beste?

U kunt uw gemiddelde energieverbruik berekenen aan de hand van uw jaarverbruik. U vindt deze gegevens op de jaarafrekening van uw daadwerkelijke energieverbruik in dat jaar. Hier staan de prijzen op van stroom per kWh en van gas per kuub. Dit zijn vastgestelde prijzen in het contract met uw leverancier. Om effectief uw energieverbruik te berekenen houdt u rekening met:

  • de huishoudsamenstelling, het aantal personen en hun leeftijd
  • wat voor energie en hoeveel energie elk gezinslid verbruikt
  • in welke regio u energie verbruikt

Is er iets veranderd in uw gezin of kan er iets veranderen? Gaat er bijvoorbeeld een kind het huis uit of komt er juist een kindje bij? Bij een dergelijke verandering gaat u wellicht minder of juist meer energie verbruiken. Wanneer u weet hoeveel kWh elektriciteit en hoeveel kuub gas uw huishouden jaarlijks verbruikt, kunt u energietarieven gaan vergelijken bij voordelige aanbieders zoals E.ON. Verwacht u dat het bedrag zal veranderen, dan kunt u uw maandelijkse termijnbedrag hieraan aanpassen.

U kunt uw verbruik ook vergelijken met het energieverbruik van andere mensen. Als u het gemiddeld verbruik gas bekijkt ontdekt u namelijk of u veel of weinig energie verbruikt. Energieverbruik op maat vergelijkt u het beste met een gelijke samenstelling van huishouden, dus hetzelfde aantal personen in dezelfde regio waar u woont. Zo ontdekt u of uw kosten voor uw energieverbruik aan de hoge of aan de lage kant zijn. Bij E.ON helpen wij u graag met deze berekeningen en geven wij u ook persoonlijk advies over een contract op maat. U kunt bij E.ON kiezen voor variabele of vaste energieprijzen en voor een eenjarig of een meerjarig contract. De klant is bij ons koning en wij helpen u graag op energiekosten te besparen. Stap over naar E.ON voor een betrouwbare levering van energie op maat en bespaar op uw gemiddeld energieverbruik.

Zelf eenvoudig besparen op energieverbruik

Besparen op energie ligt grotendeels in uw eigen handen. Als u wilt besparen, kunt u daar vandaag nog mee starten. Draai bijvoorbeeld iets sneller de verwarming uit of schakel uw koffiezetapparaat uit als het niet in gebruik is. U kunt ook besparen door zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepalen, en het teveel aan opgewekte stroom terug te leveren aan het net en dit laten salderen. Door zelf een groene stroom aanbieder te worden brengt u uw verbruikskosten ook significant omlaag. Laat de partner van E.ON kwalitatieve zonnepanelen bij u installeren op uw dak en u kunt gelijk rekenen op een gegarandeerde stroomopbrengst voor tien jaar.

Waarom uw energieverbruik berekenen?

Uw energieverbruik berekenen is belangrijk om op koers te blijven. Stel u zelf elk jaar opnieuw doelen om de kosten te beperken. Samen met E.ON kunt u deze doelen bereiken. Lees alle bespaartips online en vraag om persoonlijke adviezen over verbruik van energie in uw pand. E.ON wijst u daarbij ook op het belang van een goede isolatie van uw woning of bedrijf. E.ON adviseert u om apparatuur aan te schaffen die zuinig is in energieverbruik, de zogenaamde A klasse-apparatuur. Wanneer u de adviezen en bespaartips van E.ON goed doorneemt en toepast, dan kunt u tot maximaal 30 procent op uw gemiddelde energieverbruik besparen. Dat klinkt aantrekkelijk, niet? Stap meteen over naar E.ON en bereken uw energieverbruik samen met E.ON. U vindt ons op eon.nl.

Bereken uw prijs

Andere Energie