Gas, water en licht berekenen

Gas, water en licht berekenen met E.ON

Bent u geschrokken van uw hoge jaarafrekening en wilt u daarom op energiekosten gaan besparen? Bepaal dan eerst de totale kosten van uw huidige energieverbruik door de kosten voor gas, water en licht te berekenen. U start bij de gegevens op uw energienota van het afgelopen jaar. Hierop staat uw jaarverbruik per kWh stroom en m3 gas aangegeven. U bekijkt dan of de situatie van energieverbruik nog hetzelfde is. Maken er bijvoorbeeld meer of minder personen deel uit van uw huishouden? Heeft u nieuwe apparatuur aangeschaft of oude vervangen? Verwacht u het komende jaar meer of minder gas, licht en water te gebruiken? Als de situatie niet veranderd is, denk dan na over hoe de leden van uw huishouden individueel op energie kunnen besparen.

Gas, water en licht kosten berekenen helpt u om te zien waar u op kosten kunt besparen. Gas en licht vallen onder energie, maar water ook, want warm water voor de douche of het bad wordt opgewarmd via uw verwarmingsketel. Dit is vaak een combiketel van gas en stroom, of een zonneboiler. Gas, water en licht kosten berekenen voor uw woning of bedrijfspand is de eerste stap om te gaan besparen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice van E.ON.

Gas, water en licht berekenen is de kunst!

De kosten van gas, water en licht berekenen is de eerste stap om te gaan bezuinigen. Dit helpt u om tot een duidelijk inzicht in uw verbruik te komen. De volgende stap is een goed beheer van uw energieverbruik om te komen tot een verbruik op maat. Dit is tweeledig:

  • een energiedeal van E.ON op maat
  • beheer van uw energieverbruik op maat

Ontdekt u na het berekenen van uw gasverbruik dat u gemiddeld te veel energie verbruikt ten opzichte van gelijkaardige huishoudens? Dan kunt u bewust uw energieverbruik omlaag gaan brengen. E.ON komt u hierin tegemoet met verschillende bespaartips. Een van deze tips is sluipverbruik tegengaan. Trek bijvoorbeeld de stekker van uw oplader uit het stopcontact als uw smartphone opgeladen is, schakel het koffiezetapparaat uit en laat de radio niet aanstaan als gelijktijdig de televisie aanstaat.

Gas, water en licht kosten berekenen voor zonne-energie

Energieaanbieder E.ON biedt groene energiecontracten op maat aan voor één of meerdere jaren. Dit zijn ofwel vaste prijsafspraken ofwel een flexibele prijsdeal over een bepaalde periode. E.ON wil samen met u uw gas en stroomverbruik berekenen en u een advies op maat geven. Als groene leverancier van energie stimuleren wij onze klanten te besparen op energie en bijvoorbeeld over te stappen van gas op groene elektriciteit. Groene stroom is vriendelijker voor het milieu en altijd beschikbaar. Stap over op elektriciteit die via zonne-energie wordt opgewekt of vervang uw combiketel door een zonneboiler. Of word uw eigen energieleverancier met zonnepanelen.

E.ON betrekt energie onder meer uit milieuvriendelijke windparken en parken met zonnepanelen. U kunt via E.ON zonnepanelen laten aanbrengen op uw daken en een zonneboiler in huis laten plaatsen. Gas, water en licht berekenen is dan direct een ander verhaal. U levert zelf stroom terug aan het landelijke net en u kunt de opbrengst salderen. Zo komt u voordeliger uit. De zonnepanelen die u via de partner van E.ON kunt aanschaffen en laten installeren zijn kwalitatief hoogwaardig en geven u een gegarandeerde opbrengst over minimaal 10 jaar. Geleidelijk aan gaat u zelf meer energie opwekken en draagt u ook bij aan een schoner milieu. Uw energiekosten dalen hiermee significant. De kosten van gas en elektriciteit berekenen is het uitgangspunt voor goed beheer en beleid ten aanzien van uw energiekosten in uw huis. Stap meteen over naar het groene E.ON!

Bereken uw prijs

Andere Energie