Gasverbruik berekenen

Waarom uw gasverbruik berekenen?

Heeft u een zalige zomer of winter achter de rug? Genoten van de zomerbarbecues of de eindejaarmenu’s? Maar bent u daarna geschrokken van de weegschaal? Dan is het tijd om enkele kilo’s kwijt te raken door uw calorieën te tellen, te bewegen en bewust met uw gezondheid om te gaan. Hetzelfde geldt voor uw energiegebruik. Bent u geschrokken van uw laatste gasfactuur? Dan wordt het tijd om een berekening gasverbruik te maken. Uw gasverbruik berekenen betekent eerst nagaan hoeveel u verbruikt heeft* en daarna zorgen voor een ‘gezond’ energieverbruik. Uw gas en licht verbruik berekenen zorgt voor inzichten waardoor u uiteindelijk minder kwijt bent aan vaste lasten. 

Een berekening gasverbruik, hoe doet u dat?

Op uw jaarfactuur kunt u terugvinden hoeveel gas u heeft verbruikt het afgelopen jaar. Dat wordt weergegeven in kWh (kilowattuur) en in m3 (kubieke meter). Als u nog korter op de bal wilt spelen, dan kunt u ook uw meterstanden regelmatig bekijken.

Wanneer u weet wat uw gasverbruik is, wilt u waarschijnlijk wel vergelijken met het ‘gemiddelde gasverbruik’ in Nederland. Dat kunt u doen met de benchmark gegevens in m3. Deze tabellen geven een indicatie van het gemiddelde verbruik bij huishoudens. Voor gas is dat opgesplitst per woningtype. Dat is bij gasgebruik namelijk een bepalende variabele.

Ga voor een gezond energieverbruik

Geeft uw berekening gasverbruik aan dat u een zuinige energieverbruiker bent? Dan zit u goed. Laat uw berekening echter zien dat u relatief veel energie verbruikt, dan is het tijd om op zoek te gaan naar de oorzaken zodat u kunt zorgen voor een ‘gezonder’ gasverbruik en kunt besparen op uw energiekosten. Net zoals u gezonder gaat eten en meer gaat bewegen als u kilo’s wilt verliezen. Waardevolle tips om slim om te gaan met energie in bijvoorbeeld de keuken of badkamer krijgt u van ons. Ook het isoleren van uw woning heeft bijzonder veel impact op uw gasverbruik. Ongeveer 75% van de woningen in Nederland is niet voldoende geïsoleerd. Dat is zonde, want dit heeft niet alleen impact op uw energierekening, maar ook op uw leefcomfort. Met een goede isolatie draagt u bovendien een steentje bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Hier kunt u een energie-audit aanvragen.

Gasverbruik berekenen en direct overstappen naar het voordeligste energiecontract

U kunt de berekening gasverbruik ook doen via een energievergelijkwebsite. Door deze manier van gasverbruik berekenen weet u hoe u scoort ten opzichte van het gemiddelde verbruik en ziet u ook het voordeligste energiecontract in uw woonsituatie. Interessant, want zuinig energieverbruik in combinatie met het voordeligste energiecontract is dubbel winst.

E.ON moedigt het gasverbruik berekenen aan

Bij E.ON moedigen we onze klanten sterk aan om optimale energieverbruikers te worden. Dat wil zeggen dat uw gasverbruik berekenen (en hetzelfde doen voor uw stroomverbruik) de beste manier is om grip te krijgen op uw verbruik. Vanuit die wetenschap zal u bewuster en zuiniger omgaan met uw energie, door onder andere te isoleren en uw sluipverbruikers professioneel uit te schakelen. In combinatie met onze voordelige energiecontracten bespaart u nog eens extra.

Bereken uw prijs

*Opgepast, waar u op moet letten:
Mocht u een hoge jaarafrekening hebben, dan kan dat liggen aan een hoog verbruik. Kijk daarom na of de onderstaande situaties niet aan de oorzaak liggen van uw hoge factuur:

  • U bent een nieuwe klant. Uw termijnbedrag is gebaseerd op het gemiddelde verbruik en niet uw eigen verbruik.
  • U bent verhuisd. Uw termijnbedrag is gebaseerd op uw vroegere energieverbruik dat in uw vorige woning hoger kon zijn dan in uw nieuwe huis.
  • U bent uw meterstanden vergeten door te geven. U verbruik is ingeschat op basis van het historisch gebruik op uw adres.
Andere Energie