Gemiddeld verbruik gas

Gemiddeld verbruik gas berekenen met E.ON

Weet u wat het gemiddelde verbruik van gas in uw huishouden is? Dan kunt u nagaan of u veel of juist weinig gas verbruikt in vergelijking met andere huishoudens. Weet u niet zeker hoeveel u verbruikt, dan kan de groene energieaanbieder E.ON u helpen uw gasverbruik te berekenen. Het is namelijk belangrijk om te weten of u te veel gas verbruikt, want dan kunt u gaan besparen. En elke euro is er één. Bent u al bewust bezig met uw gemiddeld verbruik van energie en heeft u uw stroomverbruik berekent, maar zoekt u naar nog meer bespaarmogelijkheden? E.ON kan u daar goed in adviseren en wil als groene energieleverancier ook zijn klanten helpen bewust met het milieu om te gaan. Dat is zowel goed voor de aarde als voor uw portemonnee. U gaat toch ook voor groen?

Gas verbruik berekenen om te besparen

Gas heeft u onder andere nodig voor uw combiketel die zorgt voor warm water en uw verwarming. Ook als u over een gasfornuis beschikt, heeft u logischerwijze gas nodig. Wilt u weten of u meer of minder verbruikt dan het gemiddelde huishouden, bekijk dan eens grondig uw jaarlijkse afrekening en bereken uw gemiddeld energieverbruik. Hierop staat hoeveel kuub gas u of uw gezin verbruikt. Een gemiddeld huishouden in Nederland gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Hoe uw huishouden er precies uitziet en op welke manier u energie verbruikt, bepaalt het verschil in verbruik.

Wanneer u een oude gasmeter heeft en al een poosje geen meterstanden heeft doorgegeven, dan kan het zijn dat u een geschat gasverbruik heeft, maar dat is een uitzondering. Meestal zijn uw meterstanden wel bekend bij uw energieleverancier. U heeft deze zelf doorgegeven via internet of telefonisch. Of een medewerker van de beheermaatschappij van het elektriciteitsnet in uw regio is bij u langsgekomen en heeft de meterstanden van gas en elektriciteit bij u aan huis opgenomen.

Gas verbruik berekenen via E.ON

Wilt u weten of u een gemiddeld verbruik van gas heeft of te veel verbruikt? Ga dit dan na op onze website. U kunt dit verbruik berekenen door uit te gaan van uw verbruik op de eindnota van het oude jaar en rekening te houden met eventuele wijzigingen in het verbruik van het komende jaar. U neemt het aantal personen van uw huishouden mee in deze berekening, uw gasapparatuur in huis en de regio (postcode) waar u in woont. Wie dichter bij Groningen woont, waar de gasbel zich bij Slochteren bevindt, betaalt namelijk minder transportkosten van gas over het hoofdnet. Wanneer u weet dat u een bovengemiddeld verbruik van gas heeft, dan kunt u uw verbruik van electriciteit aanpassen op verschillende manieren. Vraag E.ON om advies. Hieronder leest u al een paar tips:

  • korter douchen
  • minder lang of minder vaak koken
  • de verwarming lager zetten
  • overschakelen van gas op zonne-energie

Stap over naar E.ON en bespaar op uw gas verbruik

E.ON helpt u graag met het berekenen van uw gasverbruik. Wij hechten waarde aan een goede relatie met onze klanten. Wij willen voor u een betrouwbare leverancier zijn en geven u gericht advies op maat hoe u kunt besparen op energie. Bepaal uw jaarverbruik op onze website en lees onze bespaartips om tot een gemiddeld verbruik van gas te komen.

Bent u benieuwd naar uw gemiddeld verbruik van gas en wilt u van E.ON advies op maat? Word klant van E.ON en stap over via onze gratis opzegservice!

Bereken uw prijs

Andere Energie