Stroomverbruik berekenen

Stroomverbruik berekenen is de clou!

Stroomverbruik berekenen doet u aan de hand van uw gemiddeld jaarverbruik van elektriciteit. E.ON helpt u graag met stroomkosten berekenen en uw woning energiezuiniger te maken als de kosten hoog uitvallen. U kunt er zelf veel meer aan doen dan u denkt. Het maakt bijvoorbeeld uit welke apparatuur u aanschaft en hoe u deze gebruikt. En ook een goede isolatie is een voorwaarde om het stroomverbruik te kunnen beperken. Op uw jaarafrekening staat hoeveel kWh stroom u in dat jaar heeft verbruikt en tegen welke prijs. Wanneer u als uitgangssituatie voor stroom berekenen het aantal personen in uw huishouden neemt en de regio waar u woont, en rekening houdt met eventuele wijzigingen hierin, heeft u een indicatie voor uw gemiddeld gas verbruik in een jaar. Op basis daarvan kiest u voor een contractvorm op maat bij E.ON. Het berekenen van uw stroomverbruik is de clou bij besparen. Uw stroomverbruik in de hand houden is een kunst.

Het is een zaak van beleid en goed beheer van uw verwarmingsketel, uw apparaten en het stroomverbruik in uw woning. U kunt stroom besparen in elke ruimte in uw woning. Vooral in de keuken, badkamer en woonkamer kunt u heel wat besparende maatregelen toepassen. Denk maar aan het licht uitschakelen als u de ruimte verlaat, de verwarming niet onnodig lang laten aanstaan of de stekker van de haardroger niet in het stopcontact laten zitten. Als u uw gas, water en licht kosten berekent wordt u zich bewuster van wat u uitgeeft en is dit een motivatie om niet alleen te kijken wat u betaald bij een andere energieleverancier, maar ook om actief te gaan besparen.

Stroom berekenen om het juiste contract te bepalen

Stroomverbruik berekenen is handig wanneer u een energiedeal wilt afsluiten dat op uw persoonlijke verbruik is afgestemd. Bij E.ON heeft u de keuze uit vaste contracten van 1 jaar of meerdere jaren en een flexibel contract van een jaar. De prijzen van energie per kWh zijn hierin verschillend. Heeft u een reeds contract bij E.ON lopen, dan kunt u dit altijd laten aanpassen naar het gewenste nieuwe contract. Wilt u van uw huidige energieleverancier overstappen naar E.ON, maak dan gebruik van onze gratis overstapservice.

Zelf energie opwekken om stroomkosten te beperken

Wist u dat u bij E.ON hoogwaardige zonnepanelen kunt bestellen om zelf stroom op te wekken? Wanneer u een zonneboiler of zonnepanelen gebruikt voor het verkrijgen van stroom, bespaart u ook op uw energierekening. Het teveel aan stroom kunt u bovendien terugleveren aan het hoofdnet. Deze teruggeleverde stroom salderen wij op uw jaarafrekening. Omdat u ook gebruik kunt maken van het elektriciteitsnet zit u nooit zonder stroom wanneer er op bepaalde dagen eens wat minder zonlicht is. Wilt u stroom berekenen of heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Stroomverbruik berekenen met advies van E.ON

U kunt uw stroom maandelijks berekenen en kijken of u per maand meer of minder energie verbruikt. Zo nodig kunt u uw termijnbedrag hierop afstemmen. Een goed inzicht in uw verbruik van elektriciteit geeft u aanwijzingen hoe u kunt besparen. Is uw oude koelkast een stroomvreter? Heeft u alle lampen al vervangen door spaarlampen of led-verlichting? E.ON is een pro-actieve energieaanbieder. Wij willen onze klanten die via ons energie verbruiken actief helpen met besparen. E.ON komt u tegemoet. Lees de vele bespaartips op onze website per vertrek in uw woning. Zo kunt u onder andere ook gemakkelijk het sluipverbruik van bepaalde apparaten tegengaan.

Bespaar op de jaarafrekening door de stroomcheck

Stroomverbruik berekenen op basis van een gemiddeld energieverbruik is belangrijk, want dit is de basis om tot een goede keuze voor een voordelig energiecontract te komen. Als u bovendien weet waar alle energie naartoe gaat in huis en hoe u kunt besparen, dan heeft u het daadwerkelijke verbruik van stroom in eigen hand. U kunt zelf actief tot 30 % op uw nota besparen. Stroomverbruik berekenen is niet gewoon een optie, het is een noodzaak. Wilt u meer weten over stroom berekenen of wilt u persoonlijk advies op maat? Neemt u dan gelijk contact op met E.ON via eon.nl.

Bereken uw prijs

Andere Energie