Energie bedrijven met kado

Waarom zwaaien energie bedrijven met kado’s?

U heeft het misschien al gemerkt, energiebedrijven die kado’s aanbieden komen vaak in het nieuws. Hebben energie bedrijven met kado’s een speciale strategie? En hoe kunt u hier als consument voordeel uit halen? Wel, als u overstapt van energieleverancier profiteert u vaak van een lagere energieprijs. Daarom willen energiebedrijven nieuwe klanten proberen te overtuigen om over te stappen, en het welkomstcadeau is dan misschien wel de beslissende factor.

Tijd voor verandering?

Bent u al lang klant bij dezelfde leverancier? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuw energiecontract. De prijzen van energie zijn de laatste 3 jaar namelijk gedaald en van die prijsdaling heeft u misschien nog niet kunnen profiteren. En aangezien de meeste energiebedrijven een kado geven bij de afname van energie, kunt u misschien wel een extraatje scoren.

Een nieuw energiecontract

Loopt uw energieovereenkomst met uw huidige leverancier binnenkort af? Dan wordt uw bestaande contract automatisch omgezet in een contract met variabele tarieven, in het geval dat u niets onderneemt. Dat is niet altijd voordelig. Het beste moment om over te stappen is 6 tot 8 weken voor het aflopen van uw contract. Misschien stapt u wel over naar een van de energie bedrijven met een kado dat u er bovenop krijgt. We zetten de belangrijkste zaken waar u op moet letten als u een nieuw energiecontract zoekt op een rijtje:

Soort contract
Een flexibel contract is een contract zonder termijn en met energieprijzen die de markt volgen. U betaalt dus minder als de prijzen dalen, maar u betaalt meer als ze stijgen. Met een contract met een bepaalde looptijd, bijvoorbeeld 1, 2 of 3 jaar, betaalt u steeds dezelfde prijs. Na afloop van die periode wordt uw contract automatisch omgezet in de voorwaarden van een flexibel contract.

De prijs voor gas en elektriciteit
Het is belangrijk om de prijs voor gas en elektriciteit per aanbieder goed te checken, want aanbiedingen kunnen heel verschillend zijn. Om een correcte vergelijking te kunnen maken, houdt u het beste uw energieverbruik van het voorbije jaar bij de hand. Weet ook dat alle energiebedrijven, ook energiebedrijven die kado’s geven, vaste kosten aanrekenen. Die verschillen van aanbieder tot aanbieder.

De algemene voorwaarden en de klantenservice
Het loont om de kleine lettertjes te lezen. Bij sommige energiebedrijven zijn de algemene voorwaarden beter dan bij andere. Krijgt u bijvoorbeeld een boete als u een keer te laat betaalt? Of worden er extra kosten aangerekend als u bepaalde betaalmiddelen gebruikt? Ook qua dienstverlening zijn er verschillen. U kunt bijvoorbeeld rekening houden met de ervaringen die uw vrienden en familie hebben met hun energiebedrijf, of gebruikmaken van de jaarlijkse onderzoeksresultaten rond klantvriendelijkheid.

Groene of grijze stroom
Voor welke stroom kiest u: grijze of groene? Grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool, een proces dat zorgt voor broeikaseffecten. Ook kernenergie is een opwekkingsmethode die schadelijk afval nalaat. Groene energie wordt daarentegen opgewekt door natuurlijke bronnen, hetgeen dus niet schadelijk is voor het milieu. Biedt de energieleverancier standaard groene stroom aan, dan is het een van de energie bedrijven met een kado voor moeder natuur.

Kortingen en energiebedrijven en kado’s
Als u vergelijkt, speurt u het beste ook naar kortingen en kado’s. De prijzen van de energiecontracten kunnen soms dicht bij elkaar liggen. De extraatjes tellen dan mee in uw finale beslissing. Krijgt u een korting op de leveringskosten? Of een cashback op het einde van de looptijd van uw contract? Of misschien wel een iPad of een aankoopbon bij een winkel? Lees altijd goed de voorwaarden die bij de kortingen en kado’s horen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Op zoek naar energie bedrijven met kado? Check E.ON!

Bij E.ON is besparen is zo geregeld: eenvoudige energiecontracten met scherpe tarieven en zonder verrassingen. Uw energie is bovendien goed geregeld. Wij zijn eerlijk in het advies dat we geven, duidelijk over onze kosten en we houden ons aan ons woord. Bovendien is onze energie altijd groen. Afkomstig van zonne-, water- en windkracht en biomassa. U hoeft er niet meer voor te betalen dan voor grijze energie. Welkom bij E.ON!

Kies uw pakket

Andere Energie