Stroomleverancier met kado

Waarom kiezen voor een stroomleverancier met een kado?

Energie vergelijken en overstappen. Het is heel gewoon geworden in Nederland. De energievergelijker Pricewise berekende dat in 2016 gemiddeld € 250 is bespaard bij het overstappen van energieleverancier. Dat is een mooi bedrag! Volgens de cijfers van Pricewise (gebaseerd op ongeveer 200.000 aanvragen tot prijsvergelijkingen per maand op de site) is het vooral de leeftijdscategorie tussen de 50 en de 65 jaar die de ogen goed openhoudt op de energiemarkt. Wel 28% van deze groep wisselde van energieleverancier. Gezinnen met gezinsleden tussen de 35 en 50 jaar volgen op korte afstand: daar veranderde 27% in 2016 van energiebedrijf. Als de cijfers jaar op jaar vergeleken worden, blijkt dat steeds meer gezinnen energieshoppers worden dankzij de scherpere tarieven, welkomstkortingen of stroomleveranciers met kado’s. Een stroomleverancier met een kado blijkt trouwens steeds aantrekkelijker te worden. We zoomen even in op het waarom.

Overstappen van energieleverancier is lucratief

U maakt best een vergelijking tussen de verschillende energieleveranciers op basis van de jaarlijkse energiekosten. Door deze jaarlijkse kosten naast elkaar te leggen kunt u een goede objectieve keuze maken en voorkomt u dat u te veel betaalt. Maar soms zijn de verschillen tussen deze aanbiedingen heel erg klein. Hoe komt dat? In Nederland zijn er heel wat energiebedrijven op de markt zodat de concurrentie voldoende sterk speelt. Daarom moeten deze bedrijven zich op een bepaalde manier onderscheiden van elkaar. Dat doen ze zeker door voordelige tarieven aan te bieden (waardoor het verschil voor de consument tussen de verschillende leveranciers klein wordt), door een goed georganiseerde administratie en dienstverlening, maar ook door heel regelmatig nieuwe marketingacties te lanceren, om op die manier nieuwe klanten te kunnen ‘verleiden’. Die commerciële acties wisselen regelmatig en verschillen soms ook per verkoopkanaal. Op een prijsvergelijkingssite kan een consument bij een bestelling van stroom en gas bijvoorbeeld een ipad krijgen, terwijl dat op de website van het energiebedrijf zelf misschien niet wordt aangeboden.

Stroomleveranciers met kado’s zijn populair

Stroomleveranciers met kado’s merken duidelijk de aantrekkingskracht van deze acties. Als consument is het dus een kwestie van de verschillende aanbiedingen goed te vergelijken naar jaarprijs, maar zeker ook rekening te houden met de waarde van de kado’s die worden aangeboden.

Daarnaast is het ook belangrijk om de energieprijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken. Immers, het is wel leuk dat u een kado krijgt bij uw nieuwe energiecontract, maar betaalt u tegelijk ook de laagste prijs? Dat is in de meeste gevallen niet zo, omdat die aanbieders hun cadeau doorrekenen in hun energieprijzen. Bij E.ON krijgt u geen tablet of smartphone, maar wel een korting op het energietarief. En daar profiteert u natuurlijk veel meer van. Met andere woorden, een stroomleverancier met een kado is een aantrekkelijke optie, maar het cadeau mag geen doorslaggevende factor zijn bij de keuze voor uw nieuwe energieaanbieder.

Waarom overstappen naar E.ON?

Bij E.ON is besparen zo geregeld. Wij bieden niet alleen scherpe tarieven, deals zonder verrassingen of bijkomende kosten, maar al onze energie voor particuliere en kleinzakelijke klanten is groen. Niet lichtgroen of een beetje groen, maar groengroen. Afkomstig van wind-, zonne-, en waterkracht en biomassa. E.ON was in 2015 ook de winnaar van de Energie Award. Deze award beloonde E.ON niet alleen voor de prijs (deze woog voor 50% mee in de beoordeling), maar ook voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Dat laatste is ook verantwoordelijk voor 50% van het resultaat, en is gebaseerd op beoordelingen onze klanten gaven over onder andere het overstapproces, de informatievoorziening en de klantenservice.

Kies uw pakket

Andere Energie