Energie vergelijken

Energie vergelijken: wat vindt u belangrijk

Stel, u gaat naar de supermarkt. Veel van de producten die u koopt, zijn ongeveer dezelfde basisproducten. Die vult u aan met wat u specifiek nodig heeft voor uw recepten van die week. Bij die producten vergelijkt u het aanbod op kwaliteit en waarschijnlijk ook op prijs. Een aantal impulsaankopen vullen waarschijnlijk nog de laatste plekjes in uw kar. Energie aankopen doet u echter niet elke week. U kunt niet terugvallen op uw vertrouwde basisproducten. Een energie vergelijk maken en de tarieven van energie vergelijken, net zoals u doet met uw minder vertrouwde producten in de supermarkt, is dan aan te bevelen. Want welke energieleverancier past bij u en wie is de beste energieleverancier?

Energie vergelijken is echter niet zo eenvoudig. Wij van E.ON willen u daarom helpen om door de complexe wirwar de grote lijnen te zien en u kennis laten maken met enkele tools die het mogelijk maken om energie tarieven te vergelijken. Deze tools helpen u alles wat voor u belangrijk is tegen elkaar af te zetten om zo de diverse energiebedrijven te vergelijken met elkaar. Zo kunt u na deze energie vergelijking voor uw persoonlijke situatie de meest passende situatie kiezen.

Kies uw pakket

Op basis van prijsfactoren kunt u een energie vergelijk maken

Stroom, gas en warmte. Het zijn maar enkele, maar wel belangrijke elementen die u en uw gezin comfortabel laten wonen. Maar het zijn ook kostenposten die stevig kunnen aantikken op het gezinsbudget. En die, zoals u weet, ook een ecologische impact hebben op onze al veelgeplaagde planeet. Energieprijzen vergelijken, op basis van verschillende elementen, is daarom een goed idee.

Energietarieven vergelijken vergt het goed checken van de contractvorm die wordt voorgesteld. Gaat het over een contract met een vaste prijs voor een bepaalde periode? Dan bent u zeker wat uw energie u in die tijd zal kosten. De meeste energieleveranciers die we vergelijken bieden ook contracten met een variabele prijs aan. De prijs die u betaalt volgt dan de prijzen op de wereldmarkt. U kan bijvoorbeeld met een lage prijs starten, maar gedurende de looptijd kan deze prijs stijgen of dalen. Slim is het om te kiezen voor een variabele prijs als de prijs om dit moment zeer laag is, vooral in vergelijking met andere contractvormen.

Energie prijzen vergelijken = speuren naar kortingen

Kijken naar energie aanbiedingen. Zo doet u het in de supermarkt toch ook? Als een product in de aanbieding is, dan neemt u dat vaak gewoon mee. Ook op de energiemarkt loont het om op zoek te gaan naar kortingen en dat doet u door stroomleveranciers te vergelijken. Zo zijn er instapkortingen of mooie cadeaus die u krijgt als u klant wordt. Maar er zijn ook interessante kortingscodes waar u als klant gebruik van kunt maken wanneer u andere energieproducten koopt. Hierbij kan gedacht worden aan zonnepanelen en -boilers.

Energie vergelijken, ook onafhankelijk

In Nederland bestaan er heel wat tools die u kunnen helpen om, op basis van uw persoonlijke situatie, de beste koop te doen wat betreft energie. E.ON is een van de grootste Europese energieproducenten en -distributeurs. Op onze website staat een tool waarmee u energieprijzen kunt vergelijken. U geeft enkele data in en de website adviseert u welk pakket het beste voor u is. Handig, snel en helemaal overzichtelijk kunt u de kosten voor gas en licht vergelijken.

Een energie vergelijk maken: grijs versus groen

Vindt u het belangrijk dat uw energie duurzaam is? Neem dit dan ook mee wanneer u energiemaatschappijen gaat vergelijken. Duurzame energie wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals water-, wind- en zonne-energie. Energie vergelijken op basis van duurzaamheid zorgt ervoor dat E.ON bovenaan het lijstje van voorkeursleveranciers komt te staan. Wij investeren namelijk stevig in de verdere ontwikkeling van deze kwalitatieve energiebronnen, zonder dat u het op uw factuur merkt. Neem ook daarom vandaag nog contact met ons op, kies voor één van onze gas en stroom aanbiedingen en stap ook over naar de eerlijke energie van E.ON.