Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken: makkelijk en transparant

Energieleveranciers vergelijken is een (tijds)investering die zichzelf dubbel en dik terugbetaalt. Sinds de energiemarkt in 2004 in Nederland werd geliberaliseerd, stappen er ieder jaar meer mensen over dan het jaar daarvoor naar een andere energieleverancier. In 2015 veranderden wel 2,3 miljoen gas- en stroomcontracten van leverancier. Dat is 15% meer dan in 2014.

Maar we zien dat heel veel klanten van andere energieleveranciers nog nooit zijn overgestapt. Zij hebben naar alle waarschijnlijkheid nog nooit een vergelijking van energieleveranciers gemaakt. Zij weten misschien niet hoe gemakkelijk en voordelig het is om over te stappen. Waarom zou u eigenlijk uw energieleverancier en vooral dan uw energieprijzen vergelijken? E.ON helpt u hierbij.

Overstappen is ‘in’

Het is duidelijk dat al veel consumenten en bedrijven vandaag de dag niet meer huiverig zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Vergelijken van energieleveranciers en switchen is inmiddels heel gewoon geworden in Nederland. Dat komt enerzijds omdat de informatievoorziening en serviceverlening bij een overstap nu goed geregeld is. Energiebedrijven als E.ON hebben hun zaakjes administratief, communicatief en praktisch op orde. Anderzijds worden de prijsvergelijkers van energie steeds populairder waardoor energieleveranciers vergelijken erg eenvoudig wordt voor zowel consumenten als bedrijven. Zeker op onze Nederlandse markt, waar er een groot aantal energiebedrijven aanwezig zijn. Op ieder moment zijn er diverse goedkope energie aanbiedingen beschikbaar. Uw energieleverancier vergelijken is dus een goed idee.

Energieleveranciers vergelijken is besparen, ook wanneer u een vast contract heeft

Een energieleverancier vergelijk maken kost u niets, behalve wat tijd. Minder uitgeven aan energie is toch een prettige ervaring voor uw gezinsbudget, niet? E.ON staat al jarenlang hoog in de lijstjes van goedkope energieleveranciers. De kans dat bij een goedkope energieleverancier vergelijk E.ON als beste optie naar voren komt, is dan ook groot. En daar zijn we trots op.

Uw energieleverancier vergelijken loont ook wanneer u een vast contract heeft.

Energieleveranciers, en zeker ook E.ON, doen regelmatig scherpe aanbiedingen. Een tussentijdse beëindiging kan, maar u betaalt vrijwel altijd een opzegvergoeding aan uw huidige leverancier. Het is een redelijk simpel rekensommetje: als de totale besparing die u maakt bij uw nieuwe leverancier voldoende groter is dan de boete die u moet betalen, dan is overstappen een interessante optie.

E.ON biedt een overstapservice om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarbij wordt uw huidige contract opgezegd en wordt u aangesloten op de groene stroom van E.ON. Ook betaalt E.ON in veel gevallen de overstapboete van de andere energiemaatschappij. Energiemaatschappijen vergelijken en daarna overstappen naar E.ON is dus erg gemakkelijk. Lees daarover hieronder meer.

Twee wist-je-datjes:

  • Wanneer uw energiecontract binnen twee maanden afloopt, of wanneer u een contract van onbepaalde duur heeft, kunt u zonder opzegvergoeding overstappen. Een handig voordeeltje, want u kunt nu eerder weg bij uw huidige energiemaatschappij.
  • Wanneer E.ON na een vergelijk van energiebedrijven als beste optie voor u uit de bus komt en u besluit over te stappen, en u daarbij een opzegvergoeding moet betalen bij uw huidige leverancier, vergoeden wij deze tot een bedrag van maximaal € 350,-. Het bedrag dat E.ON u toekent, wordt duidelijk vermeld in uw contract, zodat u weet waar u aan toe bent. Op deze regel zijn twee uitzonderingen. Wanneer u klant wordt van E.ON na energieleveranciers vergelijken via een vergelijkingssite, ontvangt u via dit kanaal geen opzegvergoeding, maar een welkomstpremie. Ook wanneer u kiest voor een contract waar geen vaste leveringskosten worden aangerekend, betaalt E.ON de opzegvergoeding niet. Dat is goed om in gedachte te houden.

Welkom bij E.ON

Bent u na energieleveranciers vergelijken overtuigd dat de beste energieleverancier voor u E.ON is? Dan stapt u met een gerust hart over. E.ON hecht er niet alleen belang aan u betaalbare energie te leveren, maar zet ook in op duurzame energie én een vlekkeloze klantenservice. En die begint bij de overstapservice. Wie beter dan de klanten die u voorgingen, kunnen deze dienstverlening beoordelen. Met een 10/10 werd deze service beoordeeld. Zo weet u waar u aan toe bent, dus stap vandaag nog over!

Bereken uw prijs

Andere Energie