Vergelijk energieprijzen

Vergelijk energieprijzen en haal uw energiekosten omlaag

Op uw to do lijstje staat al een hele tijd: vergelijken energie. Maar u komt er maar niet aan toe. Het loont echter de moeite om er even tijd voor vrij te maken. Misschien bent u al een tijd bij dezelfde energieleverancier en heeft u niet meer het meest voordelige energiecontract. Een vergelijking van energieprijzen maakt het inzichtelijk wat u kunt besparen. Maar waarom is het slim een prijsvergelijking energie te maken?

De energiemarkt is in beweging

De energiemarkt is een spel van vraag en aanbod. In Europa, vooral in Duitsland en ook in Nederland, is het aandeel van duurzame energie de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een plus voor het milieu, maar het heeft ook impact op de groothandelsprijzen. Wind, zon en water zijn immers gratis. Daarnaast groeit wel de afhankelijkheid van de weersomstandigheden. Een jaar met veel zon en veel wind heeft een gunstige impact op de prijzen die de consument betaalt.

Afgelopen jaren zijn de prijzen voor kolen op de internationale markt ook fel gedaald. Elektriciteit die wordt opgewekt in kolencentrales is daarom flink goedkoper geworden. Zo hebben de sterk fluctuerende olieprijzen ook een impact op wat onze energie kost, wat het vergelijken van energieprijzen nog belangrijker maakt. Vergelijk energieleveranciers daarom met elkaar om zo op maand- en jaarbasis flink wat geld te besparen. 

De energieleveranciers spelen hierop in

Nederland beschikt over voldoende energieaanbieders, zodat het spel van de concurrentie optimaal gespeeld kan worden en dat het vergelijken van energie voor u als consument loont. Vergelijk energieprijzen per kWh of per m3. Denk daarbij ook aan welkomstkortingen of cadeaus. Moeilijk? Echt niet. Er bestaan heel wat sites waar u onafhankelijk uw energie kunt vergelijken.

Vergelijken energie: bij E.ON zit u goed voor prijs én kwaliteit

De kans is groot dat u bij E.ON terecht komt na een vergelijk van energieprijzen via een onafhankelijke prijsvergelijker. E.ON houdt immers altijd haar prijzen scherp. U geeft enkele gegevens in, zoals het aantal personen in uw huishouden, uw verbruik en de postcode en u krijgt een duidelijke vergelijking van energietarieven gepresenteerd op uw scherm. E.ON staat al jarenlang bovenaan in de lijstjes van goedkoopste energie leveranciers. En dat we niet alleen op prijs spelen, maar ook de kwaliteit van onze dienstverlening belangrijk vinden, is te zien in onze hoge scores tijdens de Energie Awards van Pricewise jaar na jaar. In 2015 kaapten we daar zelfs het goud weg. Ook dat komt naar voren in een vergelijk van energieprijzen.

Misschien gebruikt u onze website om goedkope energie te vergelijken? Vergelijken van energie is ook mogelijk op onze site en besparen is daarom zo geregeld. U vult uw energiegebruik of een schatting daarvan in en wij presenteren u de meest voordelige opties. U kiest uit een contract met een vaste energieprijs gedurende een bepaalde looptijd of een overeenkomst met een variabele energieprijs. Die prijs volgt de evoluties op de markt waar we het eerder over hadden in dit artikel.

E.ON is ook de interessantste energieleverancier wanneer u veel waarde hecht aan energie die duurzaam wordt opgewekt. De stroom die wij u leveren is standaard groene elektriciteit. Dat betekent dat de hoeveelheid stroom die u verbruikt ergens in de wereld wordt opgewekt. De stroom die u via het netwerk ontvangt, komt van een mix van opwekkingsmethodes, simpelweg omdat het nog onmogelijk is voldoende groene stroom voor iedereen (consumenten en bedrijven) te produceren. Om deze omwenteling naar de toekomst te versnellen investeert E.ON stevig in deze nieuwe, groene technologieën zoals wind-, water- en zonne-energie en biomassa.

U bent al klant bij E.ON?

Ons motto is ‘ook in de toekomst zit u goed bij E.ON’. Want vanaf het moment dat u klant wordt, kunt u blijven genieten van onze duurzame energie, onze uitstekende klantenservice én een heerlijk voordelig tarief. We ontwikkelden speciaal voor onze bestaande klanten een eenvoudige manier om uw contract te verlengen. Weinig werk en zo gepiept. Met de berekening op de website maakt u een vergelijk energieprijzen en weet u wat u in de volgende periode gaat betalen. Kiest u voor een contract met vaste energieprijzen voor 1 of 3 jaar, dan komt u niet voor onverwachte kostenstijgingen te staan.

Bereken uw prijs

Andere Energie