Welke energieleverancier

Welke energieleverancier past bij mij?

Heel wat Nederlanders weten dat ogen en oren goed openhouden geld kan opbrengen. In ons land zijn er heel wat energiebedrijven op de markt. "Welke energieleverancier moet ik kiezen", denkt u vast wel eens. Welke energieleverancier dat is, hangt af van verschillende factoren. Deze factoren zullen we even met u doornemen.

Prijzen vergelijken

Bij het zoeken naar een energieleverancier speelt de prijs waarschijnlijk een belangrijke rol. Logisch dat u op zoek gaat naar welke energieleverancier het voordeligst is. U kunt beginnen met de prijs van stroom en gas bij de verschillende energiebedrijven te vergelijken. Welke energieleveranciers zijn er trouwens? Kent u ze allemaal? Er bestaan heel wat handige en eenvoudige energievergelijkers op het internet. Deze vergelijken de pakketten van alle aanbieders. Zo maakt u een correcte én volledige vergelijking. Deze energievergelijkers worden gecontroleerd door de toezichthoudende autoriteit op de correctheid van informatie die ze weergeven. U kunt er dus met een gerust hart een beroep op doen.

U kunt ook de websites van de energieleveranciers bezoeken. E.ON heeft een overzichtelijke website, waar u na het ingeven van enkele gegevens een helder aanbod krijgt. Geen verborgen kosten, maar wel scherpe prijzen.

Kortingen, cadeaus, het afkopen van boetes door vroegtijdige beëindiging van een contract of welkomstpremies bepalen uiteindelijk ook het eindsaldo van wat u gaat betalen. Neem deze dus ook mee in uw berekeningen wanneer u nadenkt over welke energieleverancier bij u past. Bij E.ON heeft u het voordeel van de overstapservice: eenvoudig en snel helpen wij u bij de overstap naar E.ON, zonder dat daarbij een hoop administratie komt kijken.

Contract met variabele of vaste prijzen

Als u gaat beslissen met welke energieleverancier u in zee gaat, is het belangrijk na te gaan of de prijzen vast zijn, of u voor een optie met variabele prijzen gaat. Met een vaste prijs bent u zeker dat uw kosten voor elektriciteit en gas niet verhogen gedurende de looptijd van uw contract. Variabele prijzen evolueren volgens de prijzen op de internationale markt. De prijs kan daardoor stijgen of dalen.

E.ON biedt verschillende contractvormen aan. De contracten met een vaste prijs hebben een looptijd van 1 of 3 jaar. Maar misschien is het aanbod met een variabele prijs wel het meest geschikt in uw specifieke situatie.

Grijze of toch liever groene stroom

Groene stroom wordt geproduceerd door hernieuwbare energiebronnen zoals water, zon, wind en biomassa. Deze natuurlijke bronnen zullen altijd aanwezig zijn. Dat is niet het geval bij de traditionele energiebronnen zoals olie, steenkool of gas. De productie van groene energie zorgt bovendien niet voor CO2-uitstoot of nucleaire afvalstoffen. Hoe meer ‘groene klanten’, hoe beter voor het milieu.

Maar welke energieleverancier moet ik kiezen voor duurzame energie? Bij E.ON krijgt u groene stroom, zonder hier meer voor te betalen. Bovendien investeert E.ON stevig in de nieuwe technologieën die nog meer zonne-, water-, wind- en biomassa-energie mogelijk maken. Dit kan een belangrijk aspect zijn wanneer u twijfelt over welke energieleverancier te kiezen.

Dienstverlening vergelijken

De service die u geniet, is natuurlijk ook van belang wanneer u bepaalt welke energieleverancier de uwe zal worden. Denk maar aan het overstapproces, of de duidelijkheid van uw facturen, de bereikbaarheid van de klantenservice, de manier waarop u geïnformeerd wordt en de mate waarin u uw energiezaakjes online kan regelen wanneer en waar u wilt.

E.ON staat al jarenlang in de top drie van energiebedrijven die goed scoren op vlak van prijsniveau én kwaliteit van de dienstverlening. In 2015 gingen we zelfs aan de haal met de gouden Energie Award van Pricewise!

Welke energieleverancier moet ik kiezen?

U heeft nu een algemeen overzicht van alle factoren waarop u moet letten wanneer u bepaalt welke energieleverancier u kiest. Mocht u nog vragen hebben over de dienstverlening van E.ON, dan staan wij u graag te woord via e-mail, telefoon, Facebook of Twitter. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 17.30 uur.

Stel uw vraag

Andere Energie