Goedkope energiebedrijven

Tijd voor actie: op zoek naar het goedkoopste energiebedrijf

Het is de moeite waard om regelmatig energietarieven te vergelijken. Doet u dit ook? Tijd om nu op zoek te gaan naar de beste energiedeal van het goedkoopste energiebedrijf. E.ON helpt u hier graag bij.

In Nederland zijn er voldoende energiebedrijven en speelt de concurrentie tussen de goedkope energie bedrijven sterk. Goedkope energiebedrijven doen daarom hun best om nieuwe klanten te werven. En daar kunt u als consument gebruik van maken.

Kijk en vergelijk de goedkope energie bedrijven

Weet u zo te zeggen bij welke energieleverancier u aangesloten bent? Welk contract u heeft afgesloten en welke duurtijd uw overeenkomst heeft? Het loont om enkele zaken duidelijk voor ogen te hebben voordat u met uw zoektocht naar het goedkoopste energiebedrijf begint, namelijk:

 • Wie is mijn energieleverancier?
 • Welk contract/pakket heb ik?
 • Wanneer loopt mijn contract af?
 • Wat is mijn gas- en stroomverbruik op jaarbasis?
 • Zijn er bepaalde extra afspraken vastgelegd in mijn contract? Bijvoorbeeld: mijn welkomstpremie wordt pas na 10 maanden uitbetaald.

Zit u in één van deze situaties:

 • uw huidige energiecontract loopt binnen twee maanden af
 • u zit al langer dan twee jaar bij dezelfde energieleverancier
 • u heeft een subjectief gevoel dat u te veel betaalt voor uw energie
 • u heeft uw energieleverancier nog nooit vergeleken met andere goedkope energie bedrijven
 • u heeft een contract met variabele energieprijzen
 • u gaat binnenkort verhuizen

Dan is het zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier met de goedkoopste energietarieven!

Hoe doet u het?

Snel en efficiënt natuurlijk. Op het internet bestaan heel wat prijsvergelijkers. Die vergelijken de verschillende deals van de goedkope energie bedrijven die op de markt worden aangeboden. De toezichthoudende autoriteit controleert trouwens de correctheid van deze gegevens.

Op basis van uw persoonlijke situatie (aantal gezinsleden, woonplaats, verbruik, …) selecteren deze onafhankelijke websites de goedkoopste stroom en gas. Kosten zoals de energiebelasting, het vastrecht, de leveringskosten en transportkosten zitten inbegrepen. Deze modules scannen de actuele aanbiedingen van de verschillende aanbieders. Met een druk op de knop krijgt u de goedkoopste energiebedrijven te zien. Met een eenvoudige berekening kunt u dan uw besparing uittellen. Kassa, kassa!

Zoeken naar het goedkoopste energiebedrijf via de bedrijfswebsites

U kunt ook een corporate website van een energiebedrijf bezoeken, zoals www.eon.nl. E.ON is sinds 2000 actief op de Nederlandse energiemarkt. Het is een van de grootste nutsbedrijven in de wereld en kan daardoor goedkoop gas en stroom inkopen op de internationale markt. Bovendien is het bedrijf zelf ook producent van elektriciteit, waardoor het minder afhankelijk is van de internationale energiesituatie. Dat kan E.ON vertalen in aantrekkelijke prijzen voor zijn klanten.

E.ON staat al jaren in de top 3 van de lijstjes van goedkope energie bedrijven. In 2015 werd het bedrijf zelfs uitgeroepen tot de winnaar van de Energie Award van Pricewise. U bent er zeker van dat u bij E.ON goed zit. En niet alleen als goedkoopste energiebedrijf, maar ook als een bedrijf waar u als klant centraal staat. De klanten waarderen E.ON omwille van de duidelijkheid over de kosten, de eerlijkheid in advies en de betrouwbaarheid van de afspraken.

Bovendien wil E.ON van zijn klanten geen energiegebruikers meer maken, maar energiebespaarders. Dat is heel logisch, minder energie verbruiken zorgt ervoor dat uw energiekosten verder verlagen. Met tips op de website en gepersonaliseerd advies indien gewenst helpt het bedrijf op die manier ook de wereld weer net ietsje groener worden.

Bereken uw prijs

Andere Energie