Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier

Uw energierekening wordt wellicht hoger in 2017. Tenminste, dat zou gebeuren als u niets doet. Hoe u een hogere rekening kan vermijden? Van energieleverancier overstappen zal ervoor zorgen dat u minder gaat betalen voor uw energie.

U kijkt op tegen een overstap van energieleverancier? Een nieuwe energieleverancier kiezen is niet gemakkelijk, maar het is een wijdverspreid misverstand dat wisselen van energieleverancier heel moeilijk en risicovol is. Overstappen wordt volledig voor u geregeld. U bevestigt uw nieuwe aanmelding bij het overstappen naar een andere energieleverancier en u heeft 14 dagen bedenktijd. Wanneer die tijd verlopen is en u wenst nog steeds over te stappen, dan wordt uw contract opgezegd bij uw huidige leverancier. U dient enkel uw meterstand door te geven aan uw nieuwe energiebedrijf en u bent overgestapt. Overstappen is slechts een administratief proces. U komt dus nooit zonder gas en stroom te zitten.

Vooral als het een enkele jaren geleden is dat u bent gewisseld, dan betaalt u waarschijnlijk te veel voor energie. Wanneer uw vaste contract ten einde loopt, is dat ook het ideale moment om overstappen van energieleverancier te overwegen. Na het aflopen van een energiecontract gaat u namelijk meer betalen. U kunt deze hogere kosten gemakkelijk voorkomen.

Van energieleverancier overstappen, hoe gaat u te werk?

Op het internet zijn er verschillende prijsvergelijkers te vinden die 100% onafhankelijk werken. Met behulp van deze vergelijkingswebsites kunt u vaak een energieproduct vinden met betere voorwaarden, een lagere prijs of een aanbieder met een betere klantenservice. U kunt prijzen vergelijken om zo het voordeligste contract te selecteren. U kunt dan ook direct overstappen van energieleverancier als u dat wenst. Het is in korte tijd geregeld en u bespaart op een jaar gemiddeld € 250.

U kunt ook gewoon naar de websites van de energiebedrijven zelf surfen wanneer u van energieleverancier overstappen wil. Ga eens naar www.eon.nl. Daar kunt u een berekening maken van uw toekomstige jaarkosten voor energie. Dat kan enerzijds op basis van uw effectieve verbruik en anderzijds op basis van een schatting. Deze schatting is gebaseerd op enkele gegevens, zoals uw postcode, het aantal personen in de woning, type woning en leeftijd van de woning. U zult merken dat E.ON zeer scherpe tarieven biedt. Van Pricewise kregen we in 2015 de Energie Award, een award die wordt uitgereikt aan energiebedrijven die niet alleen de laagste energietarieven bieden, maar ook een uitmuntende klantenservice hebben.

Wanneer kunt u het best van energieleverancier overstappen?

U heeft gekeken en vergeleken. U heeft een voordelige aanbieding gevonden en u wilt snel overstappen van energieleverancier. Als u een vast contract heeft bij uw huidige gas- en stroombedrijf, dan vraagt u de overstap het beste aan vanaf de dag dat uw contract binnen de twee maanden afloopt. De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is zes tot acht weken voor de einddatum van uw energiecontract. De energiebedrijven maken gebruik van het Contract Einde Register. Hierin kunnen zij opvragen wanneer uw huidige contract afloopt.

Loopt uw huidige vaste contract nog langer dan twee maanden, dan zult u waarschijnlijk een soort van boete (opzegvergoeding) moeten betalen voor vroegtijdige contractbreuk bij uw huidige energiebedrijf. Of misschien loopt u wel een eventueel beloofde welkomstpremie mis.* Heeft u een variabel contract, dan kunt u van energiemaatschappij overstappen op ieder gewenst moment en boetevrij.

Bereken uw prijs

*Bij E.ON kunt u in sommige gevallen uw opzegvergoeding declareren tot € 350. E.ON wilt dat u zich welkom voelt. Dit kan enkel als u rechtstreeks naar ons overstapt, niet via een vergelijkingssite en niet via speciale regelingen zoals groepsaankopen en veilingen. Lees de overstapregelingen dus steeds goed door. Wanneer u in aanmerking komt, dient u slechts een kopie van uw factuur met daarop de boete vermeld door te sturen naar de klantenservice.

Andere Energie