Aan de slag met besparen

Met enkele maatregelen kunt u uw cv-ketel een stuk zuiniger maken. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Bespaartips voor uw cv-ketel

Tip 1: Ontlucht regelmatig uw radiatoren

In veel radiatoren zit lucht en dat zorgt voor wamteverlies. Als er lucht in uw radiatoren zit, warmt een radiator minder goed op. U hoort dan vaak een tikkend geluid. Vergeet dus niet uw radiatoren regelmatig te ontluchten. Bekijk hier hoe het moet.


Tip 2: Zet uw thermostaat een graadje lager

Wanneer u de verwarming iets lager zet, zit u niet meteen in de kou. Een graadje lager, dat is niet echt voelbaar. Maar u merkt het wel in uw portemonnee. Zet de thermostaat overdag een graad lager en u bespaart tot 7% op uw energieverbruik.


Tip 3: Draai de thermostaat op tijd terug

Voor u gaat slapen of voor dat u de deur uitgaat, zet u de thermostaat lager. Dat bent u gewend. Doe dit een half uurtje eerder, u zult er geen warmteverschil door ervaren. Wel kunt u tot 30 euro per jaar besparen op uw stookkosten.


Tip 4: Oud en nieuw

Wanneer uw cv-ketel verouderd is, overweeg dan om een nieuw, zuiniger exemplaar aan te schaffen. Kijk eens op de verwarmingswijzer of de investering de moeite waard is voor uw situatie. Of vraag een vrijblijvend advies aan.


Tip 5: Een ketel op maat

Het heeft geen zin een HR-ketel aan te schaffen met een grotere capaciteit dan nodig. De capaciteit van radiatoren is zelden zo groot dat ze het extra vermogen van een grotere ketel kwijt kunnen. Kleinere ketels hebben evenmin toegevoegde waarde. Een HR-ketel geeft extra rendement als hij juist zachtjes kan branden.


Kies voor een goed onderhouden cv-installatie, die passend is voor uw woning. Zo gaat u efficiënt om met uw met uw cv-ketel en uw energieverbruik. Om uw cv-ketel blijvend optimaal te laten presteren is een Budget onderhoudscontract al interessant. Het kost u dan nog geen € 5,- per maand om uw cv in topconditie te houden.

- +
Contact & Feedback

Heeft u een vraag?

Bel 0900 – 0601 (€ 0,45 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

 

  • Liever chatten? Geen probleem. We zitten er klaar voor. Chat starten.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Storing melden
    Heeft u een storing aan uw cv-ketel? Bel 040 257 7800. 24/7 bereikbaar.

Feedback?

Vertel wat u van onze website vindt.

Geef uw mening