Direct meer comfort met woningisolatie

Een goed geïsoleerde woning levert naast de besparing op de stookkosten ook een ander groot voordeel op. Het comfort van uw woning wordt aanzienlijk verhoogd nadat de juiste isolatiemaatregelen zijn genomen.

Tocht
In een woning zijn diverse luchtstromen aanwezig. Deze worden onder andere opgewekt doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Hoe groter het temperatuurverschil op de diverse plaatsen, hoe sterker de luchtstromen. Dit wordt vaak ervaren als tocht. Met de juiste isolatie worden de koude plaatsen minder koud, waardoor er minder stroming ontstaat. De tocht die u voelt als u op de bank zit, behoort dan tot het verleden.

Koude kasten 
Wanneer u in de winter merkt dat uw servies koud aanvoelt, is het aannemelijk dat de kast tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur hangt. Door de spouw, tussen de binnen- en buitenmuur, te isoleren, gaat er minder warmte verloren. 

Koude ramen
Ramen zijn vaak een bron van kou in huis. Het is algemeen bekend dat enkel glas slecht isoleert. Dubbel glas wordt vaak als "goed" bestempeld. 

Wanneer het buiten 0 en binnen 20 graden Celsius is, heeft het raam de volgende temperatuur aan de binnenzijde:

  • 5,5 graden Celsius bij enkel glas.
  • 13 graden Celsius bij dubbel glas.
  • 17 graden Celsius bij Pluimers HR isoglas.

Omdat de ramen vaak een relatief klein oppervlak van de woning vormen, is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie een meer rendabele oplossing. Echter is de comfortverhoging van goed geïsoleerde ramen hoger dan bij spouwmuurisolatie. De koude lucht die van een koud raam afkomt kan enkele meters ver rijken. Hoe kouder, hoe verder. Wanneer u dus in de buurt van een raam zit, merkt u direct verschil.

Koude voeten
Loopt u graag op sokken of spelen de kinderen op de grond en is deze erg koud? Dan kan dit in veel gevallen opgelost worden. Met vloerisolatie merkt u direct dat de vloer minder koud is, waardoor het comfortabele gevoel direct toeneemt.

Bart van de Wielen
heeft gekozen voor vloerisolatie en isolatieglas.

Mijn eettafel staat in de serre. Sinds ik daar isolatieglas heb laten installeren, kunnen we daar langer natafelen, omdat we geen kouval meer in onze nek voelen. Extra prettig.

- +
Service & Contact

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Liever chatten? Geen probleem. We zitten er klaar voor. Chat starten.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.