Besparen met isolatie doet u zo!

Isolatie is de meest effectieve manier om te besparen in uw huis. Bovendien levert het u direct wooncomfort op. Een heerlijk koel huis in de zomer en geniet van een behaaglijk warme woonkamer in de winter. Zónder extra kosten voor airconditioning en verwarming.

Heeft u een slecht geïsoleerde woning, dan zijn er enkele vormen die direct van invloed zijn op het terugdringen van uw energiekosten. U vindt enkele tips op deze pagina.

TIP 1. Onzichtbare airco

Op warme zomerdagen is het onvermijdelijk dat de buitenmuur van uw huis warmte gaat opnemen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat de muur deze warmte kan doorlaten naar binnen toe. De beste manier om dit te realiseren is door de muur te isoleren. Dit kan door middel van spouwmuurisolatie, hierdoor blijft uw woning heerlijk koel in de zomer. En uiteraard blijft de warmte in de winter binnen. Dubbel voordeel dus!

TIP 2. Rendabel dak

In de zomer is het op zolder vaak te warm om bijvoorbeeld comfortabel te slapen. Dit voorkomt u ondere andere door een goed geïsoleerd dak. Een slecht geïsoleerd huis betekent daarnaast een grote belasting voor het milieu en voor uw portemonnee. Via een ongeïsoleerd dak verliest een woning een hoop warmte, waardoor u in de winter meer moet stoken. Een goede dakisolatie voor een bestaande woning moet minstens 18 tot 20 cm dik zijn. Een hellend dak wordt anders geïsoleerd dan een plat dak.

TIP 3. Isolatie én ventilatie

Goed isoleren gaat samen met regelmatig ventileren. In een slecht geïsoleerde woning vindt er natuurlijke ventilatie plaats via kieren, langs vensters, en deuren. Door te isoleren neemt u die natuurlijke ventilatie grotendeels weg. Af en toe uw ramen openzetten is de makkelijkste oplossing! In de zomer kunt u dat het beste ’s avonds doen als de buitenlucht al een beetje afgekoeld is.

TIP 4. Laat warmte niet binnenkijken

De ramen in een woning zijn de grootste bronnen van warmte- en/of energieverlies. Met het vervangen van enkel of 'normaal' dubbel glas voor isolatieglas voorkomt u warmte-verspilling en bespaart u op uw energiekosten. In de zomer hoeft u bovendien minder moeite te doen om de ruimte te koelen.

TIP 5. Dubbele werking

Door de vloer van een woning gaat veel warmte verloren. Het aanbrengen van vloerisolatie is dan ook een ideale manier om dit warmteverlies tegen te gaan. Isolatiefolie heeft een dubbele werking, omdat isolatiefolie zowel in de zomer als in de winter werkzaam is. In de zomer reflecteert de isolatiefolie de hitte naar buiten. In de winter houdt de isolatiefolie de warmte in huis en gaat koude tocht tegen.

Wat kunt u nog meer doen in huis om jaarlijks te besparen? Bekijk de overige soorten isolatie.

- +
Service & Contact

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Liever chatten? Geen probleem. We zitten er klaar voor. Chat starten.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.