Subsidie energiebesparing eigen huis

Voor het isoleren van uw woning zijn er in Nederland diverse subsidies beschikbaar. Sinds 15 september 2016 kunt u tot 20% subsidie krijgen voor het isoleren van uw woning met de ‘subsidie energiebesparing eigen huis’.

De subsidie energiebesparing eigen huis geldt voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. De enige voorwaarde is dat u tenminste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

De subsidie maakt woningisolatie extra voordelig. Vloerisolatie plus spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning eenmalig ongeveer 4000 euro. De subsidie bedraagt in dit geval 800 euro, u betaalt dus uiteindelijk 3200 euro.

Voorwaarden subsidie
1 Woningeigenaar
U bent eigenaar van de woning en u woont er zelf. U heeft de woning dus niet verhuurd.

2 Minimaal twee maatregelen
U laat twee of meer van de volgende maatregelen uitvoeren: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloer- of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.

3 Gehele oppervlakte
U laat het hele dak-, gevel-, vloer- of glasoppervlak isoleren. Kiest u  voor isolatie van een gedeelte van het dak, de gevel, de vloer of het glas, dan is er een minimaal aantal vierkante meters vereist. Voor dak, vloer en glas komt dit neer op ongeveer de helft van het oppervlak, voor de gevel op wat minder dan de helft. Op RVO.nl vindt u een overzicht van de minimale oppervlakte die u moet isoleren en de bedragen per vierkante meter.

4 Kwaliteit
U gaat voor een goede isolatiewaarde: voor dak, vloer en gevel (binnen of buiten) is dit een Rd-waarde van minstens 3,5, voor spouwmuur een Rd-waarde van minstens 1,1, voor HR++ glas een U-waarde van maximaal 1,2 en voor triple glas een U-waarde van maximaal 0,8. De Rd-waarde en U-waarde geven de isolatiewaarde van het materiaal aan.

5 Offerte
Om de subsidie aan te vragen, moet u al een offerte hebben geaccepteerd van een bedrijf. Daarmee laat u zien dat u van plan bent om de maatregelen ook daadwerkelijk te laten uitvoeren.

Aanvraag indienen
Op RVO.nl staat een formulier waarmee u de aanvraag kunt indienen. Vanaf de datum van de subsidiebeschikking heeft u vier maanden de tijd om de maatregelen te laten uitvoeren.
Bron: milieucentraal

Overige subsidiemogelijkheden
De subsidieregeling energiebesparing eigen huis is een landelijke regeling. U kunt deze subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u alle mogelijkheden voor isolatie subsidie in uw woonplaats.

Is isolatie iets voor u?
In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertelt een adviseur u alles over de mogelijkheden en beschikbare subsidies. Tijdens deze afspraak weet u meteen welke isolatie het beste bij uw woning past, wat de kosten zijn en hoeveel u jaarlijks bespaart.


Adviesgesprek aanvragen

- +
Contact & Feedback

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Liever chatten? Geen probleem. We zitten er klaar voor. Chat starten.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601 (€ 0,45 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Feedback?

Vertel wat u van onze website vindt.

Geef uw mening