Zonnepanelen, een slimme investering

De aanschaf van zonnepanelen is een slimme investering. Zelfs op termijn levert het flink wat geld op. En deze investering wordt nog interessanter door de btw-teruggave. U gaat flink besparen op uw energierekening doordat uw stroom van uw eigen dak komt! Energie die u opwekt, maar niet verbruikt, levert u tegen vergoeding terug aan het net. En dat levert een interessant bedrag op onderaan de streep. De terugverdientijd van zonnepanelen is in Nederland gemiddeld 8 a 9 jaar. Dat lijkt lang, maar op uw dak levert het meer op dan op uw spaarrekening. Alleen maar door zonnestralen op te vangen. 


Ontvang een vergoeding voor uw stroom

Met zonnepanelen op het dak laat u zelf uw wasmachine draaien. Schijnt de zon een keer niet, dan verbruikt u stroom van het elektriciteitsnet. Maar als u op het terras zit te genieten van de zon, dan verbruikt u thuis nauwelijks stroom. Alle stroom die de zon dan opwekt gaat naar het net. Voor de teruggeleverde stroom krijgt u een vergoeding.

Meer over terugleveren en salderen

Wat u vaak niet verteld wordt

De aanschaf van zonnepanelen is een investering die loont. Dat durven wij met gemak te claimen. Maar wij houden het graag transparant. Het plaatsen van een zonnesysteem heeft bijkomende kosten. Houd u rekening met de volgende bijkomende kosten:

  • Met 10 tot 15 jaar is de levensduur van de omvormer aanzienlijk minder lang dan de 30 jaar die voor de panelen staan. Op den duur moet u dus de omvormer vervangen.
  • De opbrengst van zonnepanelen is erg afhankelijk van de ligging. Een dak op het zuiden is het meest rendabel. Dat scheelt al gauw 16% met een dak op het westen.
  • Schaduw beïnvloedt uw rendement. Het verschil tussen direct zonlicht en schaduw is soms wel een factor 8.
  • Gaat u verhuizen? Houd rekening met de extra installatiekosten. U kunt uw zonnepanelen ook op uw huis laten liggen. Veel huizen zijn dan juist meer waard dan dat de panelen u hebben gekost.

Vraag vrijblijvend advies aan

Contact & Feedback

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Feedback?

Vertel wat u van onze website vindt.

Geef uw mening