Terugleveren en salderen

Op zonnige dagen zal een zonnestroominstallatie een aanzienlijke hoeveelheid energie opwekken. Alle stroom die de panelen opwekken zal eerst in uw woning gebruikt worden. 

Terugleveren aan het net
Wekken de zonnepanelen meer energie op dan er op dat moment in de woning gebruikt wordt? In dat geval zal deze energie worden teruggeleverd aan het net.

Afnemen van het net
Wordt er in de woning meer gebruikt dan de zonnepanelen produceren? Dan wordt er afgenomen van het net. Deze situatie zal vooral 's avond zijn, aangezien de zonnepanelen bij afwezigheid van licht geen elektriciteit produceren.

Salderen
Elk jaar wordt er een afrekening gemaakt van het totale verbruik. Daarbij wordt alle stroom die aan het net is teruggeleverd, in mindering gebracht op alle stroom die van het net afgenomen is. Dit heet salderen. Het is mogelijk dat er op jaarbasis meer is teruggeleverd dan is afgenomen van het net. In dat geval ontvangt u van uw energiemaatschappij een vaste vergoeding voor de meer teruggeleverde stroom, de zogenoemde terugleververgoeding. De salderingsregeling is verlengd (juli 2017).


Veelgestelde klantvraag:

“In mijn verbruiksoverzicht zie ik een andere hoeveelheid teruggeleverde stroom dan op mijn meter. Hoe kan dat?”

E.ON geeft antwoord: de stroom die u zelf opwekt, wordt direct verbruikt door uw elektrische apparaten. Uw wasmachine draait dus op uw eigen opgewekte stroom. Het overschot gaat vervolgens het elektriciteitsnet in. Draait u een wasje op het moment dat u zelf niet genoeg stroom opwekt, dan neemt u deze stroom af van uw energieleverancier. De stroom die u afneemt, wordt verrekend met de stroom die u teruglevert. Dat heet salderen.

Vragen over teruglevering?

Heeft u vragen over teruglevering en/of salderen, neem dan contact met ons op via 
040 - 257 77 60. Wij helpen u graag verder.

- +
Service & Contact

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Liever chatten? Geen probleem. We zitten er klaar voor. Chat starten.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.