Zonnestroom opwekken

Zelf stroom opwekken is simpel met zonnepanelen. Maar de keuze uit de diverse systemen is zo eenvoudig niet. Alle aanbieders zeggen de beste panelen te hebben met de meeste opbrengst. Onze partner Sungevity maakt 3 berekeningen voor u, met diverse panelen. Dat houdt het overzichtelijk en u kiest voor wat u belangrijk vindt.

Barry van Papendrecht
Heeft 6 zonnepanelen op zijn dak laten leggen.

De keuze voor een zonnesysteem is niet eenvoudig. Er zijn zoveel producten op de markt, ik wist niet waar ik moest zoeken. Sungevity gaf me 3 opties, dat maakte het kiezen makkelijker.

Aanschaftips zonnesystemen

Zwart of donkerblauw?
Donkerblauwe panelen hebben een aluminium rand, zwarte zijn volledig zwart. Maar de keuze tussen de twee kleuren is niet alleen een kwestie van smaak. Zwarte zonnepanelen bevatten monocellen (hoog rendement, vooral bij direct zonlicht) en blauwe bevatten polycellen (voordeliger, werken ook goed bij indirect licht).

Efficiëntie
Laat de efficiency u helpen in de keuze voor een zonnesysteem. De efficiency van zonnepanelen varieert tussen de 15% en de 17%.

Capaciteit
Watpiek, afgekort Wp, is de eenheid die de capaciteit van uw zonnepanelen uitdrukt. Hoe hoger de capaciteit, des te hoger de prijs. Maar dat komt ook ten goede van uw rendement.

Prijs
Om een goed beeld te krijgen van de prijzen, moet u vergelijken per Wp en niet per paneel.

Afmeting
Zonnepanelen zijn in 3 formaten te krijgen. Klein circa 150x 100 cm, standaard circa. 160x100 cm, en groot 195x100 cm. Bepaal met een legplan welk formaat het best op uw dak past. In het licht van de efficiency is het het beste om het grootste formaat aan te schaffen.

Sungevity

  • U beslist, zij doen het werk
  • Meer besparen door inzicht in uw energieverbruik
  • 10 jaar SunSure: garantie op uw stroomproductie
  • Internationaal actief, netwerk van lokale installateurs

Bekijk hoe uw advies op maat tot stand komt

Contact & Feedback

Heeft u een vraag?

U kunt onze Klantenservice telefonisch bereiken of u kunt chatten met een van onze medewerkers.

  • Er is even geen chatmedewerker beschikbaar. Probeer het zo nog eens.

  • Bel 0900 – 0601. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

Feedback?

Vertel wat u van onze website vindt.

Geef uw mening