Subsidievoordeel bij investering in led

Ook in 2018 kunnen ondernemingen weer gebruikmaken van een aantal subsidieregelingen en fiscale voordelen bij de investering in led-verlichting. U profiteert hiermee van dubbelvoordeel. Uw energiekosten gaan omlaag én u ontvangt subsidie voor uw investering in led.

  • Energie Investeringsaftrek (EIA)
  • Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS), speciaal voor sportstichtingen en sportverenigingen

De twee regelingen zijn niet ongelimiteerd. Wanneer het budget overschreden wordt, dan kan de minister van Financiën de regeling beperken of buiten werking stellen. Wees er dus op tijd bij!

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Wat is EIA?
De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals led-verlichting en duurzame energie.

Hoe werkt EIA?

Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kunt u via de EIA 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. EIA levert u gemiddeld 13,5% belastingvoordeel op. Het budget voor 2018 is € 147 miljoen.

Voorwaarden
U profiteert van EIA als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw onderneming is belastingplichtig in Nederland.
  • Het investeringsbedrag is hoger dan € 2.500,-
  • U heeft alle benodigde vergunningen.
  • Het betreffende bedrijfsmiddel behoort tot een van de categorieën die de overheid voor EIA in aanmerking laat komen.

Kijk voor meer informatie over EIA op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Subsidieregeling voor de sport

Sportstichtingen en sportverenigingen die investeren in led-verlichting kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). De regeling loopt van 2016 t/m 2020. Er is jaarlijks een budget van € 6 miljoen beschikbaar.

Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15%. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met BTW-plicht. Er kan maximaal € 125.000,- subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd.

Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur