Terugleveren en salderen

U gaat zelf energie opwekken met uw onderneming. Daarmee kunt u flink besparen op uw energiekosten. De opgewekte elektriciteit kunt u terugleveren en salderen. Wat houdt het nou precies in? We leggen uit hoe het werkt.

Terugleveren: u produceert meer dan u verbruikt

Het is mogelijk dat er op jaarbasis meer elektriciteit wordt teruggeleverd dan is afgenomen van het net. In dat geval ontvangt u van uw energiemaatschappij een vaste vergoeding voor de meer teruggeleverde stroom.

  • Stel, uw zonnepanelen produceren 15.000 kWh, terwijl u normaal maar 12.000 kWh verbruikt. Dit betekent dat u meer opwekt dan u verbruikt. Deze 3.000 kWh levert u terug aan het net.

Bij terugleveren spreken wij een vergoeding met u af voor de teruggeleverde energie, afhankelijk van het volume.


 

Salderen: u neemt meer af dan u produceert

Elk jaar wordt er een afrekening gemaakt van het totale verbruik. Daarbij wordt alle stroom die aan het net is teruggeleverd, in mindering gebracht met alle stroom die van het net afgenomen is. Dit heet salderen.

  • Stel, u heeft een totaal energieverbruik van 20.000 kWh per jaar. U schaft zonnepanelen aan en deze produceren per jaar 15.000 kWh. Dit betekent dat u maar 5.000 kWh aan uw energieleverancier hoeft te betalen.

Salderen is alleen mogelijk bij kleinverbruikaansluitingen tot en met 3x80A. Wij salderen tegen hetzelfde tarief als het tarief dat uw bedrijf betaalt voor de levering van elektriciteit, inclusief energiebelasting en BTW. Op deze manier kunt u de energie die u overdag ‘teveel’ opwekt (en dus terug levert aan het net), ‘s avonds in zekere zin gebruiken. Dat wil zeggen, u betaalt dan ‘s avonds hetzelfde tarief dat u overdag voor de teveel opgewekte energie heeft ontvangen.

Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur