Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk zonnepanelen

1.900 zonnepanelen op dak van Centraal Station Eindhoven

20-06-2017

Bink Solar, partner van E.ON, gaat 1.900 zonnepanelen plaatsen op het Centraal Station in Eindhoven. De zonnepanelen worden in opdracht van ProRail geplaatst op de perronkappen van het treinstation. De zonnepanelen, die deze zomer worden geplaatst, gaan 60 procent van de stroom die ProRail daar verbruikt opwekken.

Grootste zonnedak van Nederland

Op de recentelijk vernieuwde stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal en de VL-post in Utrecht liggen al zonnepanelen. De komende 10 jaar wil ProRail dat dus flink uitbreiden, door onder andere alle (geschikte) stationsdaken, fietsenstallingen en perronoverkappingen te voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf wil binnen 10 jaar het grootste zonnedak van Nederland hebben.

Volledig CO2-neutraal
ProRail wil in 2030 volledig CO2-neutraal zijn. Dit doet zij door bijvoorbeeld het wagenpark te verduurzamen. Ook verbetert ProRail de komende jaren de jaarlijkse energie-efficiency door onder meer led-verlichting op de stations aan te brengen. Daarnaast worden de stations voorzien van een slim systeem dat ervoor zorgt dat de verlichting dimt als er geen reizigers zijn. Verder denkt ProRail aan schermen langs het spoor die spoorgeluid weren en tegelijkertijd energie opwekken. Ook onderzoekt het bedrijf of er innovaties zijn die het mogelijk maken tussen en naast het spoor energie op te wekken.

Meer over zonnepanelen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw bedrijf? Lees over de voordelen van zonnepanelen of vraag direct een vrijblijvend zonadvies op maat aan.

Vrijblijvend zonadvies op maat

 

Bron: SolarMagazine

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk zonnepanelen

5 fabels over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel verhalen. Maar wat is nou waar en niet waar? We helpen vijf misverstanden over zonnepanelen uit de wereld.

Lees verder
Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget...

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur