Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

3 tips voor een succesvolle SDE+ aanvraag

15-07-2017

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. Op 3 oktober 2017 opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling.

Het totaalbudget voor SDE+ in 2017 is € 12 miljard. Dat is € 3 miljard meer dan in 2016. Hoewel het budget in 2017 hoger is, blijft een succesvolle SDE+ aanvraag niet vanzelfsprekend. Wij geven u graag 3 tips om de slagingskans te vergroten.

1. Kies de juiste strategie

De SDE+ kenmerkt zich door een gefaseerde openstelling. De vergoeding neemt in iedere fase toe, maar daarmee ook het risico dat het budget is overschreden. De slagingskans van een aanvraag kunt u vergroten door een indienstrategie te bepalen. Onder andere het project, de gewenste subsidiebijdrage en de datum van ingebruikname zijn van cruciaal belang voor deze strategie.

2. Wees op tijd voorbereid

Deze tip ligt voor de hand, maar in de praktijk zien wij dat organisaties veelal te laat beginnen met het voorbereiden van een aanvraag. Een volledige aanvraag voor de SDE+ betekent namelijk ook dat u de benodigde vergunningen en bijlagen op tijd heeft. Vanaf een vermogen van 500 kWp is het bijvoorbeeld verplicht om een haalbaarheidsstudie van het project bij uw aanvraag toe te voegen. Zonder deze haalbaarheidsstudie is de aanvraag onvolledig en gaat deze niet mee in de beoordeling. Zorg ervoor dat u op tijd inzichtelijk heeft wat er nodig is voor een volledige SDE+ aanvraag.

3. Ken de spelregels

Een SDE+ toekenning betekent niet dat de subsidie ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. De SDE+ vraagt u in de meeste gevallen in een oriënterende fase aan. Ten tijde van de realisatie kan het project afwijken van hetgeen u destijds heeft aangevraagd. Dit kan voor problemen zorgen wanneer u de installatie aanmeldt bij de netbeheerder of CertiQ.

SDE+ subsidie aanvragen?

E.ON heeft veel ervaring met SDE+ projecten en neemt de organisatie hiervan voor bedrijven volledig uit handen. Wilt u meer weten over de SDE+ regeling of heeft u hulp nodig bij uw subsidieaanvraag? Onze adviseurs helpen u graag.

Vraag vrijblijvend advies aan

 

Lees meer over SDE+ najaar 2017

Download de gratis brochure 'Slim investeren in zonnepanelen met SDE+'

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget...

Lees verder
Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

3 tips voor een succesvolle SDE+ aanvraag

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. Op 3 oktober 2017 opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur