Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Besparen

Bedrijfsleven verplicht om energie te besparen

04-05-2017

Voor de overheid staat energie besparen hoog op de agenda. We zijn nog niet op koers om de doelstellingen in 2020 te halen. Vanaf eind vorig jaar houdt de overheid daarom strenger toezicht op de invoering van energiebesparende maatregelen door bedrijven.

Er zijn extra toezichthouders beschikbaar gesteld die de naleving van deze regels moeten garanderen. Ondernemingen met een groot energieverbruik kunnen zelfs een boete tegemoet zien als ze niet voldoen aan de verplichting. Zorg er dus voor dat u aan de slag gaat!

Terugverdientijd korter dan 5 jaar? Dan verplicht!

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben korter dan 5 jaar.

Overstappen op led-verlichting is bijvoorbeeld een van de toepassingen om het energieverbruik drastisch te verlagen. Een investering in led-verlichting verdient zich meestal binnen 2 tot 3 jaar terug. Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan besparen met led? Vraag dan hier een gratis lichtscan aan. U krijgt inzicht in uw huidige verlichting en energieverbruik, de besparingsmogelijkheden en terugverdientijd van led-verlichting.

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Heeft uw bedrijf meer dan 250 werknemers? Of heeft uw bedrijf een jaaromzet van 50 miljoen euro of meer, of een jaarlijkse balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro? Dan bent u verplicht eens per 4 jaar een energieaudit van uw bedrijf uit te laten voeren.

De besparingsmogelijkheden die uit de audit volgen, moeten worden opgevolgd onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven (binnen 5 jaar terug te verdienen). Verder heeft de audit ook tot doel om bewustwording omtrent energie-efficiency bij grote bedrijven te stimuleren. Heeft u vragen of wilt u weten hoe u aan de auditverplichting kunt voldoen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan. Wij komen langs en brengen in kaart wat de mogelijkheden en verplichtingen voor uw bedrijf zijn.


Verplichting biedt ook kansen

Verplicht investeren in energiebesparing heeft ook voordelen. Energie is bij veel bedrijven een forse kostenpost. Besparingen hierop kunt u direct of binnen 5 jaar terugzien in uw eigen portemonnee. Maatregelen die een langere terugverdientijd hebben zijn weliswaar niet verplicht, maar kunnen ook een hele zinvolle investering zijn.

E.ON adviseert u graag over energiebesparing en het structureel verlagen van uw energiekosten. Bekijk onze duurzame energieproducten of maak direct een belafspraak voor vrijblijvend advies.

 

Maak een belafspraak

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes...

Lees verder
Grootzakelijk Besparen

Wanneer loopt uw energiecontract af?

Circa 70% van de zakelijke energiecontracten loopt aan het einde van het jaar af. De opzegtermijn voor kleinzakelijke contracten (MKB/ZZP) is veelal 30 dagen. Voor grootzakelijke energiecontracten is een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden niet ongewoon....

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur