Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk elektrisch rijden

Belasting elektriciteit laadpalen in 2017 gehalveerd

04-05-2017

Goed nieuws voor elektrische rijders! In 2017 wordt de belasting op elektriciteit van laadpalen, die zijn aangesloten op het vaste net, gehalveerd. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) vrijdag aan de Tweede Kamer. Hij komt daarmee tegemoet aan een motie die door D66 en GroenLinks werd ingediend. De belastingverlaging moet het elektrisch rijden stimuleren.

Wiebes wil het huidige vaste tarief voor de laadpalen gelijkstellen aan dat van de tweede schijf van de energiebelasting. Dat komt erop neer dat de belasting wordt verlaagd van 10,007 cent naar 4,996 cent per kWh. In het Belastingplan van 2017 zal Wiebes voorstellen dit lagere tarief te hanteren voor de periode van 2017 tot en met 2020.

Laadinfrastructuur voor elektrisch rijden
Om elektrisch rijden te bevorderen, is de aanwezigheid van openbare laadinfrastructuur erg belangrijk. Wiebes hoopt dat potentiële autokopers eerder een elektrisch voertuig zullen kopen als het rijden goedkoper wordt. Dat zal volgens de bewindsman dan ten koste gaan van de aanschaf van benzine of dieselauto’s.

"Met deze tariefsaanpassingen verbetert de business case voor de openbare laadpalen en wordt laden bij een openbare laadpaal goedkoper. Het belastingvoordeel moet dan echter wel worden doorgegeven in de prijs", aldus Wiebes.

Laadpalen ook interessant voor uw bedrijf?
E.ON biedt u diverse laadoplossingen die geschikt zijn voor elk type elektrische auto. De laadpalen kunnen we bekleden in uw eigen huisstijl. U heeft 24/7 realtime inzicht in het verbruik en de kosten. En dat allemaal met onze uitstekende service.

Wilt u weten of laadpalen ook interessant zijn voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag vrijblijvend.

Vraag vrijblijvend advies aan

 

 

 

Bron: www.nu.nl

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk elektrisch rijden Fiscale voordelen

Wat zijn de fiscale voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is milieuvriendelijk. Daarom stimuleert de overheid de verkoop en lease van elektrische voertuigen met meerdere fiscale voordelen en subsidies. Wat zijn de fiscale voordelen van elektrisch rijden?

Lees verder
Grootzakelijk elektrisch rijden

3 redenen om op het werk te laden

Krijgt u ook steeds vaker vragen van uw werknemers, klanten en bezoekers om elektrisch te laden bij uw bedrijf? Lees hier 3 redenen waarom het interessant is om op het werk te laden.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur