Filter op onderwerp

grootzakelijk mkb zonnepanelen elektrisch rijden tarieven besparen particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk MKB Besparen

Energiekosten omlaag? Bekijk de tips

05-05-2017

Slim omgaan met energie verlaagt niet alleen uw energierekening, ook draagt het bij aan een beter milieu. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet, zodat u uw verbruik vermindert en daardoor de energiekosten verlaagt.

 1. Uw energiecontract

  Bij de keuze van uw energiecontract kunt u kiezen voor een vaste of variabele looptijd. Bij een variabele looptijd bent u flexibel en wordt de prijs twee keer per jaar aangepast aan de markt, terwijl u bij een vaste looptijd precies weet hoeveel de factuur zal bedragen. De beste optie verschilt van bedrijf tot bedrijf. Kies het contract dat het beste aansluit op uw behoeftes - en niet te veel kost. 

  Tip: Door energie op het juiste moment in te kopen, kunt u veel besparen. Stel gratis en vrijblijvend uw Price Alert in en wij geven u een seintje als u kunt besparen op uw energiekosten. Of vraag direct een gesprek aan met een adviseur. 

 2. Verlichting

  Besparen binnen uw bedrijf is eenvoudig door te kiezen voor de juiste verlichting. Zo zijn buitenlampen met sensoren niet alleen energiezuiniger dan gewone lampen. Uw pand is in veel gevallen ook nog eens veiliger. Voor binnen geldt hetzelfde. Gebruik lampen met daglicht- of aanwezigheidssensoren. In ruimtes waar niemand aanwezig is, kan het licht dan worden uitgeschakeld. Met energiezuinige led-verlichting kunt u tot wel 80% besparen op uw energierekening. 

  Tip: Benieuwd wat energiezuinige verlichting betekent voor uw bedrijf? Vraag dan gratis en vrijblijvend een lichtscan aan!

 3. Verwarming

  Een aangename temperatuur in uw bedrijf komt de productiviteit van uw medewerkers ten goede, maar er zijn toch manieren om onnodige kosten te vermijden. Optimaliseer het gebruik van de cv-ketel. Dit kan onder andere met tijdgestuurde thermostaatkranen of het splitsen van verwarmingsgroepen. Ook kunt u een cv-ketel die al ouder is dan 12 jaar het beste vervangen door een energiezuinige variant, en kan warmteverlies voorkomen worden door alle gaten en spleten goed af te sluiten. Daarbij kunnen radiatoren in niet of nauwelijks gebruikte ruimtes uitgezet worden om nog meer energie te besparen. 

  Tip: In veel bedrijven kunnen medewerkers zelf de thermostaatkranen bedienen. Deze worden vaak helemaal open gezet. Dit kan leiden tot een hoger energieverbruik. Bij onze klant Sator Holding worden nu de thermostaatkranen centraal aangestuurd. "De temperatuur in de magazijnen kan nu niet meer lokaal worden bepaald", aldus Ron Pot Facilitair Manager. De besparing op gas - 19% in het eerste kwartaal van dit jaar - overtreft de verwachtingen. 

 4. Apparatuur

  Apparatuur in uw bedrijf kan heel wat energie verbruiken, maar gelukkig zijn er manieren om het verbruik en daarmee de kosten terug te dringen. Zo is het bij veel apparaten mogelijk om een slaapstand in te schakelen als ze niet worden gebruikt. Zet zoveel mogelijk apparatuur na bedrijfstijd uit. Vaak wordt de verlichting uitgeschakeld, maar doe dit ook met kantoorapparatuur, koffieautomaten, enzovoorts. 

  Tip: Overweeg energiemonitoring om uw verbruik continu te monitoren. U ziet dan direct waar er afwijkingen zijn op momenten dat u verwacht geen energie te gebruiken. Met behulp van deze inzichten kunt u direct aan de slag met doeltreffende maatregelen. Dit levert al gauw een besparing op van 5-10% op uw jaarlijkse energiekosten. Vraag uw monitoring vandaag nog aan. 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk MKB Besparen

Energiekosten omlaag? Bekijk de tips

Slim omgaan met energie verlaagt niet alleen uw energierekening, ook draagt het bij aan een beter milieu. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet, zodat u uw verbruik vermindert en daardoor de energiekosten verlaagt.

Lees verder
Grootzakelijk MKB zonnepanelen

Salderingsregeling tot 2023 ongewijzigd

Salderen blijft zeker tot en met 2023 mogelijk! Dat heeft demissionair minister Kamp van Economische Zaken besloten. En dat is goed nieuws. Want dit betekent dat u voor de stroom die uw zonnepanelen opwekken, precies evenveel terugkrijgt als u betaalt...

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

 • Bel 040-257 79 34

  Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur