Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk elektrisch rijden

E.ON betreedt markt elektrische laadoplossingen

21-11-2016

Energieleverancier E.ON biedt haar zakelijke klanten in Nederland en België vanaf vandaag ook laadstations en bijbehorende diensten voor elektrische voertuigen (EV’s) aan. Middels een partnership met EV-Box, internationale marktleider in EV-laadoplossingen, zet E.ON een nieuwe stap om haar duurzaamheidsvisie verder in de praktijk te brengen.

Nederland telt op dit moment 18.000 publiek toegankelijke laadpunten en 465 snelladers tegenover 90.000 elektrische auto’s. De Rijksoverheid heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2020 de groene mijlpaal van 200.000 stekkerauto’s te realiseren. Bij een dergelijk aantal EV’s zal het aantal van 32.000 publieke laadpunten nodig zijn. In België zijn vandaag de dag zo’n 400 tot 500 publieke laadpalen actief. De EU-richtlijnen geven aan dat België tegen 2020 21.000 openbare laadpalen operationeel dient te hebben voor het laden van elektrische of semi-elektrische voertuigen.

"Dit betekent dat de vraag naar laadpunten in beide landen aanzienlijk stijgt.”, stelt Roel Meijerink, Director van E.ON Benelux. “Als servicegerichte energieleverancier met een sterke duurzaamheidsvisie zijn we op zoek gegaan naar de middelen om in deze behoefte te voorzien.”

Bekijk de verschillende typen laadstations

 

Diensten E.ON en EV-Box

In EV-Box heeft E.ON de ideale partner gevonden met betrekking tot laadoplossingen voor elektrische auto’s. E.ON biedt samen met EV-Box onder andere variabele laadtarieven, energie-efficiënte configuraties en zogenaamde Smart Charging diensten aan. Met deze diensten voorkomen bedrijven niet alleen onnodige kosten als het gevolg van overcapaciteit, maar halen ze ook het meeste uit de laadpunten in geval van een beperkte stroomcapaciteit. “E.ON is expert op het gebied van bedrijfsoplossingen ten aanzien van elektriciteit. Gekoppeld aan de kennis en kunde van EV-Box op het gebied van elektrische laadstations kunnen wij onze klanten een uitstekend totaalpakket bieden”, aldus Meijerink.

 

Regelgeving

Vanaf 2017 wordt in Nederland de belasting op elektriciteit van laadpalen gehalveerd. Deze belastingverlaging moet het elektrisch rijden stimuleren. Daarnaast is er dankzij de Green Deal in 2015 een landelijke subsidie beschikbaar gesteld (5,7 miljoen euro) voor gemeenten en provincies voor het plaatsen van publieke laadpalen. Slechts 30% van de Nederlandse bevolking kan thuis laden op de eigen oprit. De overige 70% is aangewezen op openbare laadpunten. Bovendien is de spreiding van het aantal openbaar toegankelijke laadpunten in Nederland onevenredig verdeeld. Met de extra bijdrage in de vorm van een Green Deal hoopt het rijk het elektrisch rijden een impuls te geven.

 

Lees meer over laadpalen van E.ON

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk elektrisch rijden Fiscale voordelen

Wat zijn de fiscale voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is milieuvriendelijk. Daarom stimuleert de overheid de verkoop en lease van elektrische voertuigen met meerdere fiscale voordelen en subsidies. Wat zijn de fiscale voordelen van elektrisch rijden?

Lees verder
Grootzakelijk elektrisch rijden

3 redenen om op het werk te laden

Krijgt u ook steeds vaker vragen van uw werknemers, klanten en bezoekers om elektrisch te laden bij uw bedrijf? Lees hier 3 redenen waarom het interessant is om op het werk te laden.

Lees verder
Service & Contact

Vragen of advies?

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk zonadvies? Neem dan vrijblijvend contact op.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur