Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

12-09-2017

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes en toiletten. De besparing kan oplopen tot wel 80%.

Besparen door led-verlichting met sensoren

U herkent het wel: medewerkers, of misschien uzelf, lopen door het pand en laten nogal eens het licht branden. Er is niemand in die betreffende ruimte aanwezig, dus kan het licht net zo goed uit. U kunt dit automatiseren door gebruik te maken van aanwezigheidsdetectie. De sensor registreert wanneer iemand de ruimte betreedt, zodat het licht aan gaat. Het licht blijft branden totdat de ruimte een bepaalde tijd weer verlaten is.

Bij afwezigheidssensoren moet het licht manueel worden ingeschakeld door de gebruiker, het gaat niet automatisch aan door detectie. Het licht zal wel automatisch worden uitgeschakeld wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd in het gebied. Uiteraard is het ook mogelijk om het licht handmatig uit te zetten.

Verschillende led-sensoren

Er zijn een aantal verschillende led-sensoren op de markt. Elk type sensor heeft zijn unieke manier van bewegingen registeren.

  • Passief-infrarood sensoren
  • Hoogfrequent sensoren
  • Ultrasoon sensoren
  • Camerasensoren

Het type sensor dat u nodig heeft is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte. De ene sensor gebruikt infrarood om warmtebronnen te bespeuren, de ander gebruikt ultrasone signalen. Een enkele hoogfrequent sensor kan bijvoorbeeld perfect worden gebruikt in toiletten. Met één enkele sensor wordt als het ware de gehele ruimte gescand voor beweging. Dit is mogelijk omdat het hoogfrequente signaal door dunne wanden kan registeren. Zo heeft u slechts één of enkelen sensoren nodig, in plaats van per toilethokje een sensor.

Vrijblijvende lichtscan

Welke sensoren zijn het beste voor welke situatie? En hoe werken de sensoren in samenwerking met led-verlichting? Vraag een vrijblijvende lichtscan aan en ontdek wat led-sensorlampen voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Vrijblijvende lichtscan aanvragen

 

Bron: Luximprove, lichtpartner van E.ON

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes...

Lees verder
Grootzakelijk Verlichting Besparen Klantervaring

Forse besparing door energiezuinige verlichting

Conmedra Steel & Design is een ambachtelijk staalbedrijf. Ook zij kozen voor energiezuinige verlichting via E.ON. Nely Hos, directeur van Conmedra vertelt over de energiebesparende maatregelen die het bedrijf heeft doorgevoerd op het gebied van verlichting.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur