Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Oude TL-buizen kosten bedrijfsleven 275 miljoen euro

21-11-2016

Bedrijven en kantoren laten jaarlijks 275 miljoen euro liggen, doordat ze hun onzuinige, ouderwetse TL-lampen niet vervangen door zuinigere exemplaren. Hierdoor wordt onnodig veel CO2 uitgestoten, vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van bijna 1 miljoen auto’s.

Vervanging 

Naar schatting hangen in Nederlandse bedrijfsgebouwen nog 25 miljoen ouderwetse TL-lichtbakken met gemiddeld twee lampen. Deze verlichting is op eenvoudige wijze te vervangen door de laatste generatie energiezuinige TL-lampen die 40 procent zuiniger zijn.

Vooral door grote (overheids)kantoren, zorginstellingen en parkeergarages wordt veel licht gebruikt. De besparingsmogelijkheden zijn enorm. De RAI verving 7500 lichtbakken, bespaart nu jaarlijks 150.000 euro en 1.000 ton CO2 en heeft de investering binnen 4 jaar terugverdiend. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu verdient de investering zelfs in 2,5 jaar terug. Ook zorginstellingen kunnen hun lichtrekening eenvoudig met bijna de helft terugbrengen.

Besparen

Het aanpassen van alle verouderde bedrijfsverlichting levert 16 procent op van de totale energiebesparing die we voor 2020 in het Energieakkoord hebben afgesproken. Het is een eenvoudige maatregel met een groot effect. Bedrijven die de overstap van de ouderwetse TL-lampen naar de zuinige lampen maken verdienen hun investering al in twee tot drie jaar terug. Tegelijkertijd komen ze hiermee tegemoet aan de Wet Milieubeheer, die bedrijven en instellingen verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze zich binnen vijf jaar terugverdienen. In het Energieakkoord is afgesproken deze wet beter te gaan handhaven. De vervanging van inefficiënte TL-verlichting is opgenomen in de zogeheten lijst van erkende maatregelen en valt dus onder verplichtingen van de Wet Milieubeheer.

Meer weten over verlichting?
Lees hier meer over optimale verlichting en de voordelen voor uw bedrijf.

Benieuwd naar de besparingsmogelijkheden voor uw bedrijf?
Vraag een adviesgesprek aan. Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 

Vraag vrijblijvend advies aan

 

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes...

Lees verder
Grootzakelijk Verlichting Besparen Klantervaring

Forse besparing door energiezuinige verlichting

Conmedra Steel & Design is een ambachtelijk staalbedrijf. Ook zij kozen voor energiezuinige verlichting via E.ON. Nely Hos, directeur van Conmedra vertelt over de energiebesparende maatregelen die het bedrijf heeft doorgevoerd op het gebied van verlichting.

Lees verder
Service & Contact

Vragen of advies?

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk zonadvies? Neem dan vrijblijvend contact op.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur