Filter op onderwerp

grootzakelijk mkb zonnepanelen elektrisch rijden tarieven besparen particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk MKB zonnepanelen

Salderingsregeling tot 2023 ongewijzigd

15-07-2017

Salderen blijft zeker tot en met 2023 mogelijk! Dat heeft demissionair minister Kamp van Economische Zaken besloten. En dat is goed nieuws. Want dit betekent dat u voor de stroom die uw zonnepanelen opwekken, precies evenveel terugkrijgt als u betaalt aan uw energiebedrijf.

Over het salderen bestond onzekerheid. De regeling zou lopen tot 2020 waarna er mogelijk iets anders voor in de plaats zou komen. Omdat steeds meer consumenten en bedrijven zonnepanelen op hun dak willen, vroegen de Kamerleden de regeling voort te zetten. Zo houdt u de zekerheid dat u de investering goed kunt terugverdienen.

Wat is salderen?

Bij salderen wordt de verbruikte energie weggestreept tegen de geleverde energie. Op zonnige dagen leveren uw zonnepanelen meer energie op dan u op dat moment zelf nodig heeft. Die energie stroomt terug naar het elektriciteitsnet. Uw energiemeter loopt dan terug, of uw slimme meter registreert teruglevering. De hoeveelheid stroom die u teruglevert, wordt met de aan u geleverde stroom verrekend op uw jaarrekening. Dit heet 'salderen'. U betaalt geen energiebelasting over het verbruik dat kan worden verrekend met de geleverde stroom.

Stel, u heeft een totaal energieverbruik van 20.000 kWh per jaar. U schaft zonnepanelen aan en deze produceren per jaar 15.000 kWh. Dit betekent dat u maar 5.000 kWh aan uw energieleverancier hoeft te betalen.

Voor wie is salderen een voordeel?

Salderen is mogelijk bij particulieren en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting tot en met 3 x 80 Amp.

Benut dit voordeel

Besluit u om dit jaar nog zonnepanelen aan te schaffen, dan kunt u de komende 6 jaar nog profiteren van de verlengde salderingsregeling. Binnen deze periode heeft u zonnepanelen vaak al terugverdiend. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend advies aan.

Vrijblijvend advies aanvragen

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk MKB zonnepanelen

Salderingsregeling tot 2023 ongewijzigd

Salderen blijft zeker tot en met 2023 mogelijk! Dat heeft demissionair minister Kamp van Economische Zaken besloten. En dat is goed nieuws. Want dit betekent dat u voor de stroom die uw zonnepanelen opwekken, precies evenveel terugkrijgt als u betaalt...

Lees verder
Grootzakelijk MKB elektrisch rijden zonnepanelen

Vanaf 2018 meer energieleveranciers op zelfde aansluiting mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aangegeven dat bedrijven en consumenten vanaf 2018 meerdere energieleveranciers op hun elektriciteitsaansluiting mogen hebben. Dit is handig als u bijvoorbeeld in het bezit bent van een of laadpaal of van zonnepanelen.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur