Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

16-07-2017

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget van 6 miljard euro beschikbaar was, is inmiddels gesloten. In totaal zijn 4.673 aanvragen binnengekomen voor een totaal budget van 7,1 miljard euro. De aanvragen worden op dit moment beoordeeld door RVO.nl op technische en economische haalbaarheid.

SDE+ najaarsronde start begin oktober

De najaarsronde loopt van 3 oktober tot en met 26 oktober 2017. Het totale SDE+ budget voor 2017 is 12 miljard euro. Dat is 3 miljard euro meer dan in 2016. Twee belangrijkste wijzigingen voor het najaar betreffen een verlaging van het basisbedrag voor zon-PV en het verkorten van de ingebruiknametermijn voor kleinschalig zon-PV van drie naar anderhalf jaar.

Verlaging basisbedrag zon-PV
Het basisbedrag voor aanvragen in de categorie zon-PV wordt, naar aanleiding van nieuwe inzichten op basis van de voorjaarsronde 2017, verlaagd van € 0,125/kWh naar € 0,117/kWh. Voor zon-PV zijn snelle kostendalingen en toename van de schaalgrootte van projecten te zien. Hierdoor ontstaat een risico dat een deel van de projecten meer subsidie ontvangt dan nodig is om het project rendabel te kunnen exploiteren. Samen met het grote aantal verwachte aanvragen voor zon-PV in de najaarsronde, maakt dit dat ik het wenselijk vind om het basisbedrag voor zon-PV opnieuw vast te stellen en zo een te hoog subsidiebedrag te voorkomen.

Ingebruiknametermijn kleinschalig zon-PV van drie naar anderhalf jaar
Daarnaast wordt de ingebruiknametermijn van zon-PV projecten kleiner dan 1 MW teruggebracht van drie naar anderhalf jaar. Dit betekent dat kleinschalige projecten in deze categorie binnen anderhalf jaar na afgifte van een beschikking over moeten gaan tot productie. Voor deze categorie kwam in voorgaande rondes van de SDE+ relatief veel voor dat projecten wel beschikt werden maar niet gerealiseerd. D e wijziging vergroot de kans dat projecten voor kleinschalig zon-PV die in de najaarsronde beschikt worden volledig bijdragen aan de doelstelling van 14% hernieuwbare energie in 2020.

Slim investeren in zonnepanelen met SDE+

Met de SDE+ subsidie wordt de investering in zonnepanelen voor uw bedrijf financieel erg aantrekkelijk. U vindt de meest recente informatie over SDE+ in de digitale brochure ‘Slim investeren in zonnepanelen met SDE+’. U kunt de brochure gratis downloaden.

Download gratis brochure over SDE+

Vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen en welk voordeel u kunt behalen met de SDE+ subsidie? Wij helpen u graag. E.ON heeft veel ervaring met SDE+ projecten en neemt de organisatie hiervan voor bedrijven volledig uit handen.

Vraag vrijblijvend advies aan

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget...

Lees verder
Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

3 tips voor een succesvolle SDE+ aanvraag

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. Op 3 oktober 2017 opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur