Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

Budget SDE+ 2017 verhoogd naar 12 miljard euro

04-05-2017

Minister Kamp van Economische Zaken heeft bekendgemaakt dat de SDE+-regeling voor het jaar 2017 een verhoogd budget kent, te weten 12 miljard euro. Dat is 3 miljard euro meer dan in 2016. Goed nieuws voor bedrijven die willen investeren in zonnepanelen.

Er zijn opnieuw 2 aanvraagrondes. Het kabinet stelt een verplichtingenbudget open van 6 miljard euro in de voorjaarsronde SDE+ 2017. De voorjaarsronde zal lopen van 7 maart tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet een zelfde bedrag van 6 miljard euro openstellen. Het kabinet neemt daarover een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde.

4 in plaats van 3 fases
Het aantal fases van het indienen van projecten gaat van 4 naar 3 fases. Met het verlagen van het maximumbasisbedrag van 0,15 euro per kilowattuur naar 0,13 euro per kilowattuur komt de vierde fase te vervallen. Deze verlaging weerspiegelt volgens Kamp de daling van de kosten van hernieuwbare energie over de lange termijn, een belangrijke ontwikkeling richting het doel van een koolstofarme energievoorziening.

Energieakkoord
Met de SDE+ levert het ministerie van Economische Zaken een belangrijke bijdrage aan het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% hernieuwbare energie in 2023.

Vragen over SDE+?

E.ON heeft veel ervaring met SDE+ projecten en neemt de organisatie hiervan voor bedrijven volledig uit handen. Heeft u vragen over SDE+? Onze adviseurs helpen u graag.

Vraag vrijblijvend advies aan of maak een belafspraak.

Meer over zonnepanelen

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget...

Lees verder
Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

3 tips voor een succesvolle SDE+ aanvraag

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. Op 3 oktober 2017 opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur