Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Energieadviesrapport Besparen

Slechts 17% van de bedrijven voldoet aan de verplichte energieaudit

07-09-2017

Minister Kamp heeft de eerste cijfers bekend gemaakt over de verplichte energieaudits, waarmee grotere bedrijven hun energieverbruik- en besparingsmogelijkheden in kaart moeten brengen. De cijfers laten zien dat slechts 17% van de bedrijven aan de regelgeving voldoet.

Zoals begin dit jaar aangekondigd gaat de overheid strenger controleren. In de loop van 2017 is gebleken dat er steeds meer gemeenten en omgevingsdiensten handhaven op de EED en bedrijven aanschrijven om de audit alsnog verplicht uit te voeren.

Wat is een energieaudit?

De energieaudit maakt onderdeel uit van de Energy Efficiency Directive (EED) van de Europese Commissie. Bij een energieaudit worden alle energieverbruikers binnen uw bedrijf inzichtelijk gemaakt, inclusief het vervoer van personen en goederen. Daarnaast wordt er bij de energie-audit onderscheid gemaakt tussen kleinverbruik en grootverbruik. Voor grootverbruik-vestigingen (meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 per jaar) is naast de energieaudit ook een plan van aanpak vereist om maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar uit te voeren. Voor kleinverbruik-vestigingen is dit plan van aanpak niet noodzakelijk.

Voor wie verplicht?

Heeft u een onderneming met meer dan 250 werknemers, een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen én een balanstotaal groter dan € 43 miljoen per jaar? Dan is de energieaudit mogelijk op u van toepassing. Uitgesloten van de audit zijn ondernemingen die deelnemen aan de Meerjarenafspraak energie-efficiëntie 2001-2020 (MJA3) of de Meerjarenafspraak energie-efficiëntie ETS-ondernemingen (MEE). Ook ondernemingen die een internationaal erkend energie- of milieubeheersysteem hebben hoeven niet aan de auditplicht te voldoen.

Lees meer over de energieaudit 

Maak een vrijblijvende afspraak

Heeft u vragen of wilt u weten hoe u aan de auditverplichting kunt voldoen? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een oriënterend gesprek. Samen met u brengen we in kaart wat de mogelijkheden en verplichtingen zijn voor uw bedrijf. Bel 040-257 79 34 of vraag vrijblijvend advies aan.

Vraag vrijblijvend advies aan

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Energieadviesrapport Besparen

Slechts 17% van de bedrijven voldoet aan de verplichte energieaudit

Minister Kamp heeft de eerste cijfers bekend gemaakt over de verplichte energieaudits, waarmee grotere bedrijven hun energieverbruik- en besparingsmogelijkheden in kaart moeten brengen. De cijfers laten zien dat slechts 17% van de bedrijven aan de regelgeving...

Lees verder
Grootzakelijk Energieadviesrapport Besparen

Energieadvies op maat - een investering die zich snel terugverdient

In de praktijk blijkt dat bedrijven vaak onnodig veel energie verbruiken en dat daarmee ook onnodig geld verloren gaat. De behoefte bij bedrijven neemt toe om meer grip te krijgen op het energieverbruik en de kosten. Een energieadviesrapport helpt u om...

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur