Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Besparen

Slimme bespaartips voor de zomer

20-06-2017

Het kwik loopt op, het is eindelijk volop zomer in Nederland! Wist u dat u deze zomer eenvoudig energie kunt besparen? E.ON heeft een paar slimme bespaartips voor u opgesteld. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Een aantal tips voor u op een rij


Airconditioning

 • Zet de airco alleen aan als het echt nodig is. Ook kunt u kijken of u de temperatuur aangenaam kunt houden met een lager toerental of hogere temperatuur. Dat scheelt veel energie.
 • Zorg dat de airco de warme lucht niet terug in de ruimte blaast, maar naar buiten. Anders moet het apparaat nog harder werken.
 • Houd de ramen en deuren van uw bedrijfsruimte goed dicht als de airco aanstaat. Deuren kunt u eventueel voorzien van deurdrangers.
 • Maak platte daken nat. Dat houdt de ruimte eronder lekker koel.
 • 's Nachts koelt het meestal af. Kijk of u uw bedrijfsgebouw 's nachts kunt ventileren en zo kunt koelen. Maak overdag gebruik van zonneschermen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden.

Verwarming

 • De temperatuur van een bedrijfspand wordt vaak geregeld met een klokthermostaat. Deze kan worden ingesteld op winter- en zomertijd en op de gewenste buiten- en binnentemperatuur. In veel bedrijven wordt dit niet regelmatig gecontroleerd. Hierdoor gaat er vaak onnodig warmte verloren.

Verlichting

 • Doe de verlichting zoveel mogelijk uit en kies voor energiezuinige verlichting. Gloeilampen verspillen bijna al hun energie aan warmte. Met energiezuinige led-verlichting kunt u tot wel 80% besparen op uw energierekening.
 • Installeer buitenlampen met sensoren. Deze zijn niet alleen energiezuiniger dan gewone lampen. Uw pand is in veel gevallen ook nog eens veiliger.
 • Voor binnen geldt hetzelfde. Gebruik lampen met daglicht- of aanwezigheidssensoren. In ruimtes waar niemand aanwezig is, wordt het licht automatisch uitgeschakeld. 

Apparatuur

 • Voor de hand liggend, maar in de praktijk gaat het vaak niet op: zet computers, beeldschermen en printers van medewerkers die er niet zijn, volledig uit en niet op stand-by modus. Hiermee voorkomt u sluipverbruik.
 • Zorg dat ook andere toestellen zoals het kopieerapparaat, radio, ventilator en koffiezetapparaat volledig uitstaan. Een eventuele koelkast kan in de vakantieperiode het beste uitgeschakeld worden. Zet de deur wel op een kier tegen schimmelvorming.
 • Steeds meer zakelijk apparatuur is voorzien van een energielabel. Let bij de aanschaf van nieuwe machines en apparaten op het energieverbruik.

Luchtverversing

 • Ook de luchtverversing is een energieslurper voor veel bedrijven. De meeste luchtverversingsinstallaties kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen aanstaan tijdens werkuren.

Verlaag uw energiekosten

Er zijn tal van mogelijkheden om uw energieverbruik, en daarmee uw kosten te beperken. Denk hierbij aan inzicht in uw verbruik met behulp van monitoring of eigen opwek van energie met zonnepanelen.

Bekijk onze duurzame energieproducten

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes...

Lees verder
Grootzakelijk Besparen

Wanneer loopt uw energiecontract af?

Circa 70% van de zakelijke energiecontracten loopt aan het einde van het jaar af. De opzegtermijn voor kleinzakelijke contracten (MKB/ZZP) is veelal 30 dagen. Voor grootzakelijke energiecontracten is een opzegtermijn van 3 tot 6 maanden niet ongewoon....

Lees verder
Contact & Feedback

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

 • Bel 040-257 79 34

  Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur

Feedback?

Vertel wat u van onze website vindt.

Geef uw mening