Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Energieadviesrapport

Strenge controle op uitvoering energieaudit

07-12-2016

Vanuit de Europese richtlijnen is het voor grotere bedrijven verplicht om een energieaudit uit te voeren. De meeste bedrijven hebben tot nu toe uitstel aangevraagd. Uitstel betekent echter geen afstel! Sinds 1 juni 2016 gaat de overheid strenger controleren en bedrijven aanschrijven die geen energieaudit hebben ingeleverd.

 

Europese richtlijn voor energiebesparing (EED)

De energieaudit komt voor uit de Energy Efficiency Directive (EED). De EED is een Europese richtlijn voor energiebesparing die de Europese Commissie in 2012 heeft vastgesteld om energiebesparing te stimuleren.

Nederland heeft deze richtlijn per 1 juli 2015 ingevoerd. De officiële deadline voor het inleveren van een auditrapport was 5 december 2015. Hierna kregen bedrijven nog vier weken de tijd om het fysieke rapport op te leveren.

 

Voor wie verplicht?

Voor circa 6.000 bedrijven en organisaties in Nederland is een energieaudit verplicht. Het gaat om bedrijven:

  • met minimaal 250 medewerkers, of
  • met een omzet van meer dan € 50 miljoen per jaar én een balanstotaal van meer dan € 43 miljoen per jaar.

Bedrijven die meedoen aan de energiebesparingsconvenanten MJA en MEE zijn vrijgesteld, evenals bedrijven met een internationaal erkend energie- of mileubeheerssysteem (zoals ISO 50001 en 140001). De audit is na afgifte vier jaar geldig en moet dus minimaal elke vier jaar worden herhaald.

Lees meer hierover in de gratis whitepaper over de verplichte energieaudit.

Energie besparen

Een audit geeft u inzicht waarmee u direct energie kunt besparen. Voor dergelijke maatregelen is niet altijd een investering nodig. Een energieaudit is dus niet alleen een wettelijk verplichting. Het biedt uitstekende kansen op een mooi financieel rendement.

Beperkte capaciteit – wacht niet te lang

De capaciteit voor het uitvoeren van energieaudits is beperkt. De vraag is sterk toegenomen door de verscherpte handhaving van de overheid. Heeft u nog niet aan de verplichting voldaan en wilt u op korte termijn verzekerd zijn van een energieaudit? Wacht dan niet te lang. Wij helpen u graag.

Hoe werkt het?

Wij komen bij u langs om uw situatie te inventariseren en de mogelijkheden door te nemen. Samen met u stellen we een rapport op dat voldoet aan de wettelijke eisen en uw wensen. Daarnaast geven wij vrijblijvend advies over het vergroenen van uw energie en de subsidiemogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Energieadviesrapport Besparen

Slechts 17% van de bedrijven voldoet aan de verplichte energieaudit

Minister Kamp heeft de eerste cijfers bekend gemaakt over de verplichte energieaudits, waarmee grotere bedrijven hun energieverbruik- en besparingsmogelijkheden in kaart moeten brengen. De cijfers laten zien dat slechts 17% van de bedrijven aan de regelgeving...

Lees verder
Grootzakelijk Energieadviesrapport

Strenge controle op uitvoering energieaudit

Vanuit de Europese richtlijnen is het voor grotere bedrijven verplicht om een energieaudit uit te voeren. De meeste bedrijven hebben tot nu toe uitstel aangevraagd. Uitstel betekent echter geen afstel! Sinds 1 juni 2016 gaat de overheid strenger controleren...

Lees verder
Service & Contact

Vragen of advies?

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk zonadvies? Neem dan vrijblijvend contact op.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur