Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Verlichting in kantoren: het verborgen besparingspotentieel

07-12-2016

Bij “energiebesparing in gebouwen” denken we meestal meteen aan verwarming en fossiele brandstoffen. Maar verlichting is één van de grootste energieverbruikers in kantoorgebouwen. In de praktijk blijkt dat bij een groot aantal bedrijven nog verouderde verlichting wordt gebruikt. Denk daarbij aan bepaalde types tl-verlichting, halogeenverlichting of gloeilampen. Door energiezuiniger en slimmer te verlichten valt veel te besparen. En wist u dat efficiënte verlichting daarnaast de productiviteit van uw medewerkers verhoogt?

 

Uit cijfers van diverse onafhankelijke studiebureaus blijkt dat een efficiëntere verlichting in de dienstensector, zoals bijvoorbeeld kantoren en scholen, een jaarlijkse elektriciteitsbesparing van enkele miljarden kWh zou opleveren. Ook de betrokken bedrijven kunnen er hun voordeel mee doen: volgens de Bond Beter Leefmilieu (BBL) kunnen bedrijven bij een grondige relighting 50 tot 70% besparen op hun energie. De investering is dan ook na enkele jaren terugbetaald.

De eerste stappen

Maar ook als u niet meteen een grote investering wilt of kunt doen, kunt u toch al een begin maken met enkele eenvoudige energiebesparende tips. Wees bewust van het verbruik en maak uw medewerkers hierop attent. Vaak blijven lampen onnodig branden, soms de hele nacht. Vervang kapotte lampen door zuiniger exemplaren, zoals led.

De beste oplossing voor uw bedrijf

Onze experts denken graag met u mee over een oplossing die het beste aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden in uw bedrijf. Zijn led-tubes voor u de beste oplossing? Of is verlichting op basis van nieuwe led-armaturen en sensoren voor uw bedrijf een financieel aantrekkelijker alternatief? Is het verstandig om nú te investeren in de vervanging van uw verlichting, of wilt u de vervanging gefaseerd uitvoeren? Wij brengen de mogelijkheden voor u in kaart en doen u de best passende aanbieding. Wij geven eerlijk advies en denken meteen met u mee over de vervolgstappen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende lichtscan aan.

 

Vrijblijvende lichtscan aanvragen

 

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk Verlichting Besparen

Led-verlichting met sensor, dé manier om te besparen op kantoor

Besparen op uw energiekosten kan op verschillende manieren. Eén manier is om over te stappen op energiezuinige led-verlichting. Daarnaast kunt u ook flink besparen op uw energierekening door gebruik te maken van sensoren in onder andere gangen, opslagruimtes...

Lees verder
Grootzakelijk Verlichting Besparen Klantervaring

Forse besparing door energiezuinige verlichting

Conmedra Steel & Design is een ambachtelijk staalbedrijf. Ook zij kozen voor energiezuinige verlichting via E.ON. Nely Hos, directeur van Conmedra vertelt over de energiebesparende maatregelen die het bedrijf heeft doorgevoerd op het gebied van verlichting.

Lees verder
Service & Contact

Vragen of advies?

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk zonadvies? Neem dan vrijblijvend contact op.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur