Filter op onderwerp

grootzakelijk tarieven verlichting besparen elektrisch rijden fiscale voordelen zonnepanelen energieadviesrapport sde+ mkb klantervaring capaciteitscheck particulier duurzaamheid

Zoeken in nieuws

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

Waarom het interessant is om nú zonnepanelen te kopen

23-05-2017

Vorig jaar verdubbelde het aantal geregistreerde zonnepanelen systemen in Nederland. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim 35% van de Nederlanders investeringen in duurzame, energiebesparende maatregelen uitstelt. Men verwacht dat de prijzen de komende jaren nog gaan dalen of dat de panelen nog efficiënter worden.

Hieronder vindt u een viertal argumenten waarom het interessant is om nú zonnepanelen te kopen.

1. Prijzen zijn flink gedaald

 

 

 

Als we kijken naar de afgelopen 5 jaar, dan is de prijs van zonnepanelen met ruim 50% gedaald. Uit onderzoek van de stichting Monitoring  Zonnestroom blijkt dat het grootste deel van deze daling tussen 2011 en 2013 plaats vond. Sindsdien is de prijs maar langzaam gedaald. Ook de prijs van omvormers daalde maar heel licht (-0,3%) sinds hun laatste inventarisatie.

 

2. Efficiëntie van zonnepanelen stabiliseert

De efficiëntie van zonnepanelen neemt nog maar heel langzaam toe. Het plaatje hiernaast laat de efficiency toename zien van verschillende typen zonnepanelen. De stijging in efficiëntie is op dit moment circa 0,3% per jaar.

3. Aantrekkelijk rendement

Het rendement van uw investering in zonnepalen is vele malen hoger dan de huidige rente bij uw bank. Het financiële rendement van zonnepanelen ligt momenteel tussen de 10 – 15%.

4. Direct besparen op kosten

Met zonnepanelen bespaart u direct op uw energiekosten. Een deel van de energie die u opwekt, verbruikt u zelf. U hoeft dus minder af te nemen van uw energieleverancier. Wekt u meer op dan u zelf verbruikt, dan levert u dit terug aan het openbare net. Hiermee bent u minder afhankelijk van het energiebedrijf en wekt u bovendien uw eigen schone zonnestroom op.

Conclusie: wachten met het kopen van zonnepanelen omdat de prijzen nog verder gaan dalen of de efficiëntie in een paar jaar tijd fors zal toenemen, lijkt niet heel realistisch. Bovendien is het rendement van uw investering in zonnepalen momenteel vele malen hoger dan de huidige rente bij uw bank. Én u bespaart direct op uw energiekosten.

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend advies aan.

Vrijblijvend advies aanvragen

Gerelateerde artikelen

Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

SDE+ 2017: update en stand van zaken

In 2017 wordt de SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) wederom fors ingezet om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. Ook dit jaar zijn er weer twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De voorjaarsronde, waarbij een budget...

Lees verder
Grootzakelijk zonnepanelen SDE+

3 tips voor een succesvolle SDE+ aanvraag

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen en wilt u weten of dit rendabel is? Dan kunt u eigenlijk niet om de SDE+ heen. Op 3 oktober 2017 opent de voorjaarsronde van de populaire SDE+ regeling.

Lees verder
Service & Contact

Offerte of advies?

Wilt u een offerte of persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor spoedaanvragen.

  • Bel 040-257 79 34

    Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur