Vergelijken van energie. Wat is belangrijk?

U bent op zoek naar een eerlijk tarief voor uw energie. Logisch, want u wilt niet te veel betalen! Maar het vergelijken van energie is geen eenvoudige klus. Want de tarieven van de verschillende aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde opgebouwd. Onderaan de streep kunnen kosten komen, die bij een ander al boven de streep zijn meegenomen. Het is dus belangrijk op te letten hoe de tarieven zijn opgebouwd. Want een ogenschijnlijk voordelig tarief kan u uiteindelijk toch duur komen te staan.

Altijd groene energie zonder bijkomende kosten

E.ON levert aan consumenten en kleinzakelijke klanten uitsluitend groene stroom. Zoals u kunt zien in het stroometiket, wordt de elektriciteit voor deze klantgroep dan ook voor 100% opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Grootzakelijke klanten kiezen zelf of ze groene of grijze elektriciteit geleverd willen krijgen. Van de elektriciteit die E.ON levert aan grootzakelijke klanten is 9,4% opgewekt uit hernieuwbare bronnen. 

Boetevergoeding

Let op voordat u overstapt of uw boete wel vergoed wordt. Bij E.ON wordt uw boeten niet altijd vergoed, dat is afhankelijk van het energiecontract dat u kiest. Per contract staat vermeld in de productvoorwaarden of uw boete van uw vorige leverancier vergoed zal worden. 

 

Kies ik enkel of dubbel tarief?

Enkeltarief is één tarief. Tegen dat tarief wordt al het energieverbruik afgerekend. Dubbeltarief bestaat uit een normaaltarief en een daltarief. Het daltarief betaalt u 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. We noemen dit ook wel daluren.
Het normaaltarief wordt berekend op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur of 23.00 uur. In de ene regio stopt het normaaltarief om 21.00 uur, en in de andere regio om 23.00 uur. De netbeheerder bepaalt of de daluren om 21.00 uur of om 23.00 uur beginnen.
Dubbeltarief is alleen mogelijk bij een meter met twee telwerken. Enkeltarief is bij de meeste energieleveranciers mogelijk bij een meter met zowel één telwerk als met twee telwerken. Op onze tariefbladen herkent u enkeltarief aan E1A, en dubbeltarief staat vermeld bij E1B en E1C.

 

 

 

Andere Energieproducten