Tariefinformatie

De energieprijs die u aan ons betaalt, houden we niet allemaal zelf. Als uw energieleverancier innen wij het complete bedrag, maar een groot deel dragen wij af aan de netbeheerder en de overheid. De energieprijs is dus opgebouwd uit drie componenten. Leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen.

 

Het tarief dat u betaalt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de leverancier, het type aansluiting en de regio waarin u gevestigd bent. 

 


 

Enkel of dubbel tarief

Enkeltarief is één tarief. Tegen dat tarief wordt al het energieverbruik afgerekend. Dubbeltarief bestaat uit een normaaltarief en een daltarief. Het daltarief betaalt u 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. We noemen dit ook wel daluren.
Het normaaltarief wordt berekend op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur of 23.00 uur. In de ene regio stopt het normaaltarief om 21.00 uur, en in de andere regio om 23.00 uur. De netbeheerder bepaalt of de daluren om 21.00 uur of om 23.00 uur beginnen.
Dubbeltarief is alleen mogelijk bij een meter met twee telwerken. Enkeltarief is bij de meeste energieleveranciers mogelijk bij een meter met zowel één telwerk als met twee telwerken. Op onze tariefbladen herkent u enkeltarief aan E1A, en dubbeltarief staat vermeld bij E1B en E1C.

 


 

Het tariefblad ontcijferd

Soms is het moeilijk om een goed vergelijk te maken of uw rekening te kunnen verklaren. Het tarief dat u betaalt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de leverancier, het type aansluiting en de regio waarin u gevestigd bent. Hoe weet u welk tarief u moet bekijken op het tariefblad? En welke gasregio op uw situatie van toepassing is? En weet u welke type meter u exact heeft? Ondanks dat we er altijd alert op zijn om zo volledig en duidelijk mogelijk te communiceren, blijft het veel informatie. U kunt daarom altijd onze Klantenservice bellen, zij kunnen zaken voor u verhelderen.

 


 

 

Waar komt uw stroom vandaan?

Het stroometiket is een afbeelding waarop je kunt zien uit welke energiebronnen jouw stroom komt. Ook kunt u zien in welke verhouding dit gebeurt: de brandstofmix. De gegevens over de herkomst van de stroom worden gecontroleerd door de overheid. U weet dus zeker dat voor onze duurzame energie geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Dit stroometiket wordt altijd bij uw jaarafrekening gesloten.

Bekijk het stroometiket van 2016