Tariefinformatie

De energieprijs die u aan ons betaalt, houden we niet allemaal zelf. Als uw energieleverancier innen wij het complete bedrag, maar een groot deel dragen wij af aan de netbeheerder en de overheid. De energieprijs is dus opgebouwd uit drie componenten. Leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen.

 

 Het tarief dat u betaalt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de leverancier, het type aansluiting en de regio waarin u gevestigd bent. 

 Grafiek tariefopbouw


 

Enkel of dubbel tarief

Enkeltarief is één tarief. Tegen dat tarief wordt al het energieverbruik afgerekend. Dubbeltarief bestaat uit een normaaltarief en een daltarief. Het daltarief betaalt u 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. We noemen dit ook wel daluren.
Het normaaltarief wordt berekend op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur of 23.00 uur. In de ene regio stopt het normaaltarief om 21.00 uur, en in de andere regio om 23.00 uur. De netbeheerder bepaalt of de daluren om 21.00 uur of om 23.00 uur beginnen.
Dubbeltarief is alleen mogelijk bij een meter met twee telwerken. Enkeltarief is bij de meeste energieleveranciers mogelijk bij een meter met zowel één telwerk als met twee telwerken. Op onze tariefbladen herkent u enkeltarief aan E1A, en dubbeltarief staat vermeld bij E1B en E1C.

 


 

Het tariefblad ontcijferd

Soms is het moeilijk om een goed vergelijk te maken. Hoe weet u welk tarief u moet bekijken op het tariefblad? Er staan diverse regio's op en diverse type aansluitingen. Vervelend om goed te kunnen vergelijken, dus wij verklaren het graag nader middels een video.

Bekijk video


 

 

Waar komt uw stroom vandaan?

Het stroometiket is een afbeelding waarop je kunt zien uit welke energiebronnen jouw stroom komt. Ook kunt u zien in welke verhouding dit gebeurt: de brandstofmix. De gegevens over de herkomst van de stroom worden gecontroleerd door de overheid. U weet dus zeker dat voor onze duurzame energie geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Dit stroometiket wordt altijd bij uw jaarafrekening gesloten.

Bekijk het stroometiket van 2016

Aanbod op maat

Moeilijke begrippen
Sinds juli 2015 is er nieuwe wetgeving van kracht voor de energiebranche, genaamd Aanbod op Maat. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) is de toezichthouder op de energiemarkt voor consumenten controleert of energieleveranciers zich hieraan houden. Deze wetgeving houdt in dat alle leveranciers dezelfde begrippen moeten gebruiken in de communicatie naar de klant toe. Niet alleen bij aanmelding maar ook in de verdere klantrelatie. Maar vooral bij het aanmelden voor een nieuw energiecontract is deze transparantie een zeer welkome oplossing. Vergelijken gaat een stuk makkelijker omdat u niet met onbekende en afwijkende begrippen verward wordt.

- +
Contact & Feedback

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur. 

Feedback geven

Wat vindt u van onze website?

Geef uw mening