Besparen in uw slaapkamer

We hebben acht bespaartips voor uw slaapkamer verzameld.


Tip 1. Koude voeten

Wilt u ’s winters in een warme slaapkamer gaan slapen, omdat u anders niet in slaap valt vanwege de kou? Daar hoeft u de verwarming niet voor aan te zetten. Een warme slaapkamer is overigens niet zo gezond bij het slapen. Gebruik liever een elektrische deken. Als u die een uurtje voordat u naar bed gaat aanzet, heeft u een warm bed en bespaart u energie en verwarmingskosten. Het gebruik van een kruik kost overigens nog minder.


Tip 2. Verwarming laag

In ruimtes waar u niet vaak of niet lang bent, kan de verwarming op 12°C staan. Dat geldt ook voor de slaapkamers in uw woning.


Tip 3. Ontluchten van radiatoren

Ontluchten van radiatoren is belangrijk. Zit er lucht in een radiator, dan kost het meer energie om een ruimte warm te stoken. Meestal zit de lucht in radiatoren op de eerste of tweede verdieping.


Tip 4. Frisse lucht

Frisse lucht is gezonder en wordt sneller warm. Lucht de slaapkamer daarom regelmatig. Het klinkt misschien raar, maar door de slaapkamer goed te ventileren en te luchten kunt u energie besparen. Er kan dan ‘verse’ lucht binnenkomen, die sneller te verwarmen is. Bovendien is een kamer met frisse lucht veel gezonder om in te slapen.


Tip 5. Opladers uit

Veel mensen gebruiken tegenwoordig de telefoon als wekker. Maar als u het bed uit stapt en de telefoon mee de deur uit neemt, zorg dan dat u de oplader uit het stopcontact haalt. Zo voorkomt u onnodig sluimerverbruik.


Tip 6. Warmte weerkaatsen

Radiatorfolie weerkaatst de warmte de kamer in. Koop de radiatorfolie bij de doe-het-zelf zaak in uw buurt. Wilt u weten hoe u dit bevestigt? Kijk dan deze video.


Tip 7. Waterbed

Heeft u een waterbed? Zet dit dan overdag uit. Het is niet nodig om uw bed de hele dag warm te houden. Zet ‘m aan vlak voordat u gaat slapen, dan slaapt u heel comfortabel.


Tip 8. Zie het licht

Een groot deel van uw energieverbruik wordt veroorzaakt door uw verlichting. Met spaarlampen en led-verlichting (in plaats van gloeilampen) bespaart u direct veel energie. Ook verkrijgbaar in alle wattages en sfeerkleuren, dus zo houdt u de slaapkamer toch sfeervol.

- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.