Besparen in uw tuin

Wij zetten vijf bespaartips voor uw tuin op een rijtje.

 


Tip 1. Zet de zon aan

Kies voor tuinverlichting op zonne-energie. Geen elektriciteitskabels in de tuin én goed voor het mileu. Een bewegingsmelder is ook handig, dan gaat de lamp alleen aan als het echt nodig is. Zorg dan wel voor ledverlichting, want spaarlampen kunnen maar een beperkt aantal keren in- en uitschakelen.


Tip 2. Vestje aan

’s Avonds lekker lang buiten genieten? Trek een trui aan als het afkoelt. Of steek een vuurkorf aan, dit geeft warmte en is sfeervol. Een terrasverwarmer kan natuurlijk ook. Deze energieslurper verbruikt in 100 uur wel net zoveel stroom als 350 wasbeurten.


Tip 3. Pomp uit

Vijver in de tuin? Een vijverpomp verbruikt al gauw 45 kWh per jaar. Een vijver is ook zonder vijverpomp goed schoon te houden Heeft u een fonteintje in de vijver? Zet de pomp dan alleen aan als u in de tuin zit of stel er timer op in.


Tip 4. Minder maaien

Gebruikt u regelmatig elektrische apparaten in de tuin, doe dit dan bewust. Met een kleine gazon is het verstandig om een niet-elektrische grasmaaier te gebruiken. Of maai wat minder vaak. Langer gras voorkomt dat de grond snel uitdroogt: u hoeft dan minder vaak te sproeien en bespaart water.


Tip 5. Slim tuinieren

Richt uw tuin slim in: plant bomen die in de zomer voor schaduw in uw huis zorgen, en snoei ze in de winter zodat ze zonlicht doorlaten. Met goede isolatie van uw woning zorgt u er vervolgens voor dat de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten blijft!

- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.