Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier

Besparen in de tuin

26-03-2018

De zon laat zich weer vaker zien. Dat betekent gratis energie, voor mens én tuin! Met af en toe een buitje gratis hemelwater. Daarom: tips om in de tuin optimaal gebruik te maken van de natuur.


Blijf lekker warm

Een elektrische terrasverwarmer? Die slurpt energie. Op de hoogste stand volgens Milieu Centraal zelfs net zoveel als voor 350(!) wasbeurten. Een alternatief: ’s avonds een trui aan. Of kies voor plaids en een vuurkorf – warmte, licht en romantiek. Houd met dat vuur wel een beetje rekening met de buren en gebruik dus geen nat hout. Zo voorkomt u vervelende rookwalmen.

Ledtuinlampen
En als de zon na zo’n mooie lentedag ondergaat? Dan kan de energiezuinige verlichting aan. Ledlampen uiteraard, bij voorkeur werkend op zonne-energie en waar mogelijk voorzien van een bewegingssensor, zodat de lampen alleen aangaan zodra iemand de tuin in gaat. Een heldere nacht? Dan kunt u extra energie besparen door in de verduisterde tuin naar de sterren te kijken. Daar krijgt u zelf ook energie van.

Vijverpomp op zonne-energie
De zon schijnt niet altijd even uitbundig. Dus is een vijverpomp die met een zonnepaneel zijn eigen stroom opwekt dan wel handig? Ja, want als het paneel genoeg capaciteit heeft en voorzien is van een accu, is het een prima alternatief voor stroom uit het stopcontact. Let wel op: veel hangt af van de grootte van de vijver, de hoeveelheid planten en vissen, de capaciteit van de vijverpomp en het aantal uren dat hij dagelijks aanstaat.

Regenton als bron
Per jaar besproeien we onze tuin met gemiddeld 1.300 liter drinkwater. Terwijl er genoeg
regen naar beneden valt. Een regenton is daarom een uitkomst. U sluit hem eenvoudig aan op een regenpijp. Via een kraantje kunt u het hemelwater snel aftappen en gebruiken. Met een goed sluitende deksel op de ton voorkomt u dat hij een muggenbroedplaats wordt.

Meer weten?
Kijk op eon.nl/besparen voor nog meer tips om te besparen in uw tuin.

Gerelateerde artikelen

Particulier zonnepanelen

Hoezo nog geen zonnepanelen?!

Te duur, niet genoeg zon, niet mooi, te veel gedoe om het te regelen… Het zijn een paar van de redenen om niet aan zonnepanelen te beginnen. Terecht of onterecht? De zeven meest gehoorde excuses plus uitleg op een rij.

Lees verder
Particulier

Een persoonlijk aanbod – Wat betekent dit voor u?

Waarom vragen wij enkele specifieke gegevens van u wanneer wij een aanbod op maat willen doen?

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.