Filter op onderwerp

particulier zonnepanelen isolatie verlichting besparen klaar de klus grootzakelijk duurzaamheid mkb

Zoeken in nieuws

Particulier Verlichting

Energiezuinig de donkere dagen in

05-12-2017

Met de feestdagen voor de deur willen we extra sfeer in huis. We denken dan al snel aan de warme gloed van kaarsen, maar ook met elektrische verlichting kunt u een knusse sfeer creëren. En met ledverlichting nog energiezuinig ook!


Even dimmen?

Niet elke ledlamp laat zich dimmen. En voor de exemplaren waarbij dat wel kan, heeft u vaak een speciale dimmer nodig. Dat is bij uw aankoop dus een aandachtspunt. Een alternatief is de SceneSwitch (Philips). Het installeren is heel makkelijk: gewoon de lamp in de fitting draaien! Via de normale lichtschakelaar kunt u kiezen uit drie verschillende lichtsterktes, een geheugenchip onthoudt de laatste dimstand.Kleurtemperatuur

Tegenwoordig zijn led- en spaarlampen net zo sfeervol als de oude gloeilampen. De lichtkleur, ook wel kleurtemperatuur genaamd, is daarbij van groot belang. Is de kleurtemperatuur hoog, dan geeft de lamp een helder, wit licht. De kleurtemperatuur wordt aangegeven in Kelvin (K), van 1.200 voor kaarslicht tot 6.500 voor wit licht. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geliger het licht wordt. Wilt u uw woonkamer een extra gezellige sfeer geven, kies dan dus voor een lamp met een lage kleurtemperatuur.

De energiezuinige kerstman
Sommige mensen gaan in december helemaal los met de kerstverlichting. Vroeger leverde dat een fikse energierekening op, maar met ledverlichting niet meer. Kerstverlichting met ledjes is namelijk zo’n zeven keer zuiniger dan gloeilampjes. Gebruikt u daarbij ook nog een timer en bent u alert op sluipverbruik (transformators verbruiken ook stroom als het licht uit is), dan wordt het zeker weten een ‘groene’ kerst.

Bewegingsmelder
U kent de lamp met bewegingssensor vast wel, voor in de tuin of in de garage. Ook in huis worden deze lampen steeds populairder. Niet alleen handig als vanzelf het licht aangaat zodra iemand de ruimte betreedt, het bespaart ook energie. En voor wie opziet tegen het installeren van een bewegingssensor: er zijn ook verschillende wand- en plafondlampen met ingebouwde bewegingsmelders te koop.

Bekijk alle bespaartips

 

Gerelateerde artikelen

Tip!
Particulier Verlichting

Energiezuinig de donkere dagen in

Met de feestdagen voor de deur willen we extra sfeer in huis. We denken dan al snel aan de warme gloed van kaarsen, maar ook met elektrische verlichting kunt u een knusse sfeer creëren. En met ledverlichting nog energiezuinig ook!

Lees verder
Particulier zonnepanelen

Hoezo nog geen zonnepanelen?!

Te duur, niet genoeg zon, niet mooi, te veel gedoe om het te regelen… Het zijn een paar van de redenen om niet aan zonnepanelen te beginnen. Terecht of onterecht? De zeven meest gehoorde excuses plus uitleg op een rij.

Lees verder
- +
Service & Contact

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over uw aanmelding? Bel GRATIS 0800-0301, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. 

  • Liever chatten? We zitten er klaar voor. Start de chat.

    Er is even geen chatmedewerker beschikbaar.

  • Heeft u een servicevraag, bel dan direct met 0900 – 0601 (uw gebruikelijke belkosten) op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.